Írós bundában sült almakarikák: még melegen forgasd meg őket fahéjas porcukorban

sacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az írós bunda fűszerektől illatos, a lédús alma édes, mennyei desszert a hűvös napokra.

Vannak azok a bizonyos őszi, téli fűszerek, amelyekből árad a melegség, ilyen a szerecsendió és a fahéj is. Az illatos ízesítők remekül passzolnak az almához, kellemes zamatuk elvarázsolja a kóstolót.

Az alma egészséges és nagyon ízletes gyümölcs, nem csak nyersen finom, sütni és főzni is érdemes vele. Az egyik legegyszerűbb almás édességben a gyümölcs karikára vágva merül el a fűszeres, írós palacsintamasszában, majd forró olajban sül szép aranybarnára. A bundás almakarikák simán porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva is isteni finomak, de ha még különlegesebb ízélményre vágysz, akkor karamell- vagy csokiszószt kínálj melléjük.

A sütésnél erre figyelj

Miután az almakarikát belemártottad a masszába, alaposan rázd le róluk a felesleges masszát, ha túl sok tésztával kerülnek az olajba, akkor nehezebben sül át a bunda és az alma is.

Írós bundában sült almakarikák

sact

Hozzávalók 4 személyre

  • 140 g finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 500 milliliter író
  • 4 db alma
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, szerecsendiót, fahéjat, cukrot, sót, keverjük egybe.

A tojást és az írót egy másik tálban keverjük össze, majd forgassuk a száraz alapanyagokkal egybe, lágy, sűrű palacsintaszerű masszát kell kapnunk. Ha szükséges, még liszt vagy író kerülhet a tésztához.

A megmosott almát karikázzuk fel, a szeletek közepéből kis méretű pogácsaszaggatóval szedjük ki a magházat.

Az almakarikákat mártsuk bele az írós masszába, majd forró olajban mindkét oldalukon süssük aranybarnára őket.

A sült almakarikákat fahéjas porcukorban forgassuk meg, de házi karamellszósszal vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük