Elronthatatlan joghurtos sütemény: búzadara gazdagítja a puha tésztát
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Citromos cukorszirup koronázza meg a búzadarasütit, ettől még szaftosabb és puhább lesz, ráadásul az ízén is sokat dob.
Elronthatatlan alaprecept, kezdőknek is könnyedén sikerülni fog a búzadarasüti. A rengeteg joghurttól nagyon puha a tésztája, az olajtól pedig napokig megőrzi szaftosságát. Az alapot nyugodtan lehet variálni, a tészta gazdagítható gyümölccsel, reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mindenki ízlése szerint alakíthat rajta.
A sütit citromos cukorsziruppal kell nyakon önteni, ettől még szaftosabb és finomabb lesz, mind ízben, mind állagban sokat dob a végeredményen. Ha pedig még különlegesebb élményre vágysz, készítsd el a búzadarasüti egyiptomi változatát.
Joghurtos búzadarasüti
Hozzávalók 9 darabhoz
Szirup:
- 180 milliliter víz
- 75 gramm cukor
- 1.5 evőkanál citromlé
Sütemény:
- 3 darab tojás
- 50 gramm cukor
- 350 gramm joghurt
- 120 milliliter olaj
- 170 gramm búzadara
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20x20 cm-es formát.
Szirup:
Egy kis lábasban melegítsük össze a vizet és a cukrot, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a citromlevet. Várjuk meg, míg kihűl.
Tészta:
Egy tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, keverjük egynemű masszává. Keverjük bele a darát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, vaníliát és a sót, addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Addig süssük, míg a süti szélei aranybarnák nem lesznek, 30-35 percig.
Szurkáljuk meg hústűvel pár helyen a süti tetejét, majd öntsük rá a szirupot.
Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Getty Images