Pillekönnyű citromos kuglóf: a tésztája joghurttól puha

3
Nyomtatás
Joghurtos citromos kuglóf cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az illatos citromos kuglóf tésztája nagyon puha, ez a tökéletes textúra napokig élvezhető, de azt nem garantáljuk, hogy marad belőle egy morzsa is másnapra.

A kuglóf csodás sütemény, mely készülhet kelt tésztából vagy egyszerű kevertből is. Mi most az egyszerűbbre tesszük le a voksunkat, és egy álompuha tésztájú, kissé fanyar citromos kuglófot ajánlunk!

Légy merész

A kuglóf porcukorral meghintve kerül az asztalra, de érdemes citromos mázzal csorgatva kínálni, úgy még szaftosabb és citrusosabb. A citromos máz helyett fehér csokival is bevonhatod, nagyon mutatós lesz tőle!

Joghurtos, citromos kuglóf

Joghurtos citromos kuglóf ct

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 100 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 160 g joghurt
  • 2 darab citrom reszelt héja és leve
  • 250 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat, joghurtot és a citrom reszelt héját és levét.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és adjuk hozzá a sót és a sütőport.

A kuglófformát kenjük ki vajjal.

A száraz keveréket forgassuk a nedves keverékhez, ezután simítsuk formába a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A sütit tűpróbáig süssük (30-40 perc, mivel minden sütő más, fél szemünk legyen a kuglófon).

Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon