
Mennyei márványos kuglóf: kevert tésztás süteményt mutatunk
A varázslatos kuglóf a különleges mintázatának köszönheti a nevét. Lágyan fonódik össze benne az omlós és puha, kétféle színű tészta, amely klasszikus kuglófsütő formában ölt végül testet.
A kuglóf csodás sütemény, mely készülhet kelt tésztából vagy egyszerű kevertből is. Mi most az egyszerűbbre tesszük le a voksunkat, és egy álompuha tésztájú, kissé fanyar citromos kuglófot ajánlunk!
A kuglóf porcukorral meghintve kerül az asztalra, de érdemes citromos mázzal csorgatva kínálni, úgy még szaftosabb és citrusosabb. A citromos máz helyett fehér csokival is bevonhatod, nagyon mutatós lesz tőle!
A puha vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat, joghurtot és a citrom reszelt héját és levét.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és adjuk hozzá a sót és a sütőport.
A kuglófformát kenjük ki vajjal.
A száraz keveréket forgassuk a nedves keverékhez, ezután simítsuk formába a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A sütit tűpróbáig süssük (30-40 perc, mivel minden sütő más, fél szemünk legyen a kuglófon).
Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu