Kéthozzávalós citrommáz: piskóta és muffin tetejére is tökéletes

Citrommaz-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű és gyorsan készülő citrommáz, amely mindenféle süteményt megkoronáz.

Megsütötted a piskótát, de nem tudod, mivel dobd fel? Készítsd el hozzá ezt az egyszerű citrommázat, várd ki, amíg megdermed, és már fogyaszthatod is a frissítő desszertet. Mindössze porcukorra és friss citromlére lesz hozzá szükséged, utána már csak ki kell keverned.

Ne tévesszen meg, hogy a viszonylag sok porcukorhoz csak néhány evőkanálnyi citrom szükséges: amint összedolgoztad őket, egy sűrű, kenhető masszává alakul, amellyel a piskóta mellett muffint, kuglófot vagy akár kekszeket is díszíthetsz.

A tökéletes citrommáz

Citrommaz

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 125 g porcukor
  • 3 ek friss citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a porcukrot a citromlével, és dolgozzuk teljesen homogén állagúra. Ha szükséges, adjunk még hozzá kevés citromlevet: a cél, hogy egy selymes, önthető textúrát kapjunk.

Csurgassuk a kiszemelt sütire, és várjuk ki, amíg teljesen megdermed.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük