Kéthozzávalós citrommáz: piskóta és muffin tetejére is tökéletes
Egyszerű és gyorsan készülő citrommáz, amely mindenféle süteményt megkoronáz.
Megsütötted a piskótát, de nem tudod, mivel dobd fel? Készítsd el hozzá ezt az egyszerű citrommázat, várd ki, amíg megdermed, és már fogyaszthatod is a frissítő desszertet. Mindössze porcukorra és friss citromlére lesz hozzá szükséged, utána már csak ki kell keverned.
Ne tévesszen meg, hogy a viszonylag sok porcukorhoz csak néhány evőkanálnyi citrom szükséges: amint összedolgoztad őket, egy sűrű, kenhető masszává alakul, amellyel a piskóta mellett muffint, kuglófot vagy akár kekszeket is díszíthetsz.
A tökéletes citrommáz
Hozzávalók 3 adaghoz
- 125 g porcukor
- 3 ek friss citromlé
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverjük össze a porcukrot a citromlével, és dolgozzuk teljesen homogén állagúra. Ha szükséges, adjunk még hozzá kevés citromlevet: a cél, hogy egy selymes, önthető textúrát kapjunk.
Csurgassuk a kiszemelt sütire, és várjuk ki, amíg teljesen megdermed.
-
2024-04-22 08:52:02
-
2024-03-28 08:32:01
-
2024-03-03 08:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!