
Isteni joghurtos süti 5 perc munkával: tortaalapként is működik

Szezonális gyümölcsökkel keverve, csokival dúsítva, de lekvárral megkenve is mennyei lesz ez a joghurtos süti, akár torta alapjaként is használhatod.
Ha valami egyszerű és gyorsan összeállítható desszertre vágysz, próbáld ki ezt a kevert sütit. Nagyon puha és könnyű, szinte légies a tésztája, napok múlva sem szárad ki, ráadásul rengetegféleképpen feldobhatod az alapot. A tésztába keverhetsz ízlés szerint gyümölcsöket, legyen az eper, málna, barack, de akár csokidarabokkal is dúsíthatod.
Maga a tészta a joghurttól és az olajtól lesz nagyon puha, a vaníliától pedig illatos. Utóbbiból használhatsz kivonatot, cukrot, de akár rúd kikapart magját is, ha igazán intenzíven szeretnéd érezni a vanília aromáját. A joghurt mellé a citrusok is passzolnak, a tésztába reszelt citrom- vagy narancshéjat is keverhetsz.
Joghurtos kevert süti

Hozzávalók 8 szelethez
- 130 gramm joghurt
- 140 gramm liszt
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 100 gramm cukor
- 60 ml olaj
- 3 darab tojás
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kisebb méretű kenyérsütő formát, vagy egy kicsi tortaformát.
Keverjük össze az összes hozzávalót – a lisztet és a sütőport átszitálva adjuk hozzá. Egy spatula segítségével forgassuk egybe az alapanyagokat, míg csomómentes nem lesz a massza.
Öntsük az előkészített formába, majd 25-30 percig süssük, míg aranybarna lesz a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!