Hűsítő őszibarackleves főzés nélkül: görög joghurttól lesz krémes
A joghurttól krémes, a narancslétől friss, a baracktól pedig laktató és mennyei ez a hideg leves, ráadásul nagyon egészséges is.
A gyümölcsleves készülhet mirelit, befőtt és friss gyümölcsből, de szezonjában utóbbiból érdemes készíteni.
A csábító málnakrémleves egyszerűen készül, néhány alapanyagból. A textúrája selymes, az íze magával ragadó. A finomságot jó hidegen, friss málnával a tetején ajánlott kínálni. Aki szeretné, tejszínhabbal is megkoronázhatja, így már olyan, mint egy hideg pohárdesszert. Az biztos, nem lehet neki ellenállni, öröm belőle minden falat.
A málnát mossuk meg, egy részét tegyük félre, a másikat a cukorral, vízzel (amennyi ellepi) és a vaníliarúd kikapart belsejével tegyük fel főni, forraljuk egybe.
A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd a málna forró főzővizéből is keverjünk hozzá 2-3 merőkanálnyit. Ezután adjuk a leveshez és keverjük el alaposan, várjuk meg, míg besűrűsödik. Ezután zárjuk el a lángot a leves alatt, majd turmixoljuk simára.
A málnalevest jól behűtve kínáljuk, friss málnával.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu