Hűsítő őszibarackleves főzés nélkül: görög joghurttól lesz krémes
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
A joghurttól krémes, a narancslétől friss, a baracktól pedig laktató és mennyei ez a hideg leves, ráadásul nagyon egészséges is.
Hűs levesként vagy könnyed desszertként is megállja a helyét a hideg őszibarackleves, ráadásul még főzni sem kell: a gyümölcs pucolásával együtt is 15 percen belül készen van.
Az őszibarackot görög joghurttal és egy kevés narancslével kell összeturmixolni, majd ízlés szerint mézzel és fahéjjal ízesíteni, előbbi mennyisége attól is függ, mennyire volt édes és érett a gyümölcs. Aki szeretne, egy kevés citromlevet is tehet bele, narancs- helyett pedig baracklével, de akár tejjel is lehet hígítani.
A recept sárgabarackkal is működik, viszont az kevésbé lédús, így picivel több folyadékra lesz szükséged hozzá, illetve úgy tudod meghámozni, ha a paradicsomhoz hasonlóan leforrázod előtte.
Őszibarackleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm őszibarack
- 300 gramm görög joghurt
- 1.5 deciliter narancslé
- 1 evőkanál méz
- 0.25 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe.
Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas fokozaton dolgozzuk össze az alapanyagokat. Mikor egynemű a leves, kóstoljuk meg, ízlés szerint még lehet hozzáadni mézet, ha nem volt annyira édes a barack.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!