Hűsítő őszibarackleves főzés nélkül: görög joghurttól lesz krémes

barackleves2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurttól krémes, a narancslétől friss, a baracktól pedig laktató és mennyei ez a hideg leves, ráadásul nagyon egészséges is.

Hűs levesként vagy könnyed desszertként is megállja a helyét a hideg őszibarackleves, ráadásul még főzni sem kell: a gyümölcs pucolásával együtt is 15 percen belül készen van. 

Az őszibarackot görög joghurttal és egy kevés narancslével kell összeturmixolni, majd ízlés szerint mézzel és fahéjjal ízesíteni, előbbi mennyisége attól is függ, mennyire volt édes és érett a gyümölcs. Aki szeretne, egy kevés citromlevet is tehet bele, narancs- helyett pedig baracklével, de akár tejjel is lehet hígítani.

A recept sárgabarackkal is működik, viszont az kevésbé lédús, így picivel több folyadékra lesz szükséged hozzá, illetve úgy tudod meghámozni, ha a paradicsomhoz hasonlóan leforrázod előtte.

Őszibarackleves

barackleved

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm őszibarack
  • 300 gramm görög joghurt
  • 1.5 deciliter narancslé
  • 1 evőkanál méz
  • 0.25 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe. 

Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas fokozaton dolgozzuk össze az alapanyagokat. Mikor egynemű a leves, kóstoljuk meg, ízlés szerint még lehet hozzáadni mézet, ha nem volt annyira édes a barack. 

Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük