Hűsítő őszibarackleves főzés nélkül: görög joghurttól lesz krémes
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
A joghurttól krémes, a narancslétől friss, a baracktól pedig laktató és mennyei ez a hideg leves, ráadásul nagyon egészséges is.
Hűs levesként vagy könnyed desszertként is megállja a helyét a hideg őszibarackleves, ráadásul még főzni sem kell: a gyümölcs pucolásával együtt is 15 percen belül készen van.
Az őszibarackot görög joghurttal és egy kevés narancslével kell összeturmixolni, majd ízlés szerint mézzel és fahéjjal ízesíteni, előbbi mennyisége attól is függ, mennyire volt édes és érett a gyümölcs. Aki szeretne, egy kevés citromlevet is tehet bele, narancs- helyett pedig baracklével, de akár tejjel is lehet hígítani.
A recept sárgabarackkal is működik, viszont az kevésbé lédús, így picivel több folyadékra lesz szükséged hozzá, illetve úgy tudod meghámozni, ha a paradicsomhoz hasonlóan leforrázod előtte.
Őszibarackleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm őszibarack
- 300 gramm görög joghurt
- 1.5 deciliter narancslé
- 1 evőkanál méz
- 0.25 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe.
Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas fokozaton dolgozzuk össze az alapanyagokat. Mikor egynemű a leves, kóstoljuk meg, ízlés szerint még lehet hozzáadni mézet, ha nem volt annyira édes a barack.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors