Ízletes medvehagyma-krémleves: a joghurttól lesz ellenállhatatlanul selymes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A tavasz legkedvesebb alapanyagából, a medvehagymából ínycsiklandó leves készülhet, amit vétek kihagyni.
Irány a piac, vagy akár te magad is gyűjthetsz medvehagymát. A szezon rövid, ezért csípd nyakon és fedezd fel az aromás és egészséges zöldet, melyből rengeteg izgalmas finomságot készíthetsz. Ilyenkor a medvehagymás pogácsát kötelező megsütni, de reggeli szendvicsbe csempészve is kipróbálhatod, ha pedig szereted a selymes krémleveseket, akkor most jól figyelj!
Tavasszal jólesnek az üde, friss levesek, az egyik legnagyobb kedvenc medvehagymából készül. Az enyhén fokhagymás zamatú leves a krumplitól és a répától lesz tartalmasabb, tálalásnál pedig szórd meg krutonnal vagy friss medvehagymával, de még főtt tojással is kínálhatod.
Joghurtos medvehagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 3 darab burgonya
- 1 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt medvehagymát és fokhagymát kevés olajon futtassuk meg, utána adjuk hozzá a közepes méretűre feldarabolt krumplit és répákat. Körülbelül 4-5 perc után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket.
A levest fűszerezzük sóval és borssal.
A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük csomómentesre, a leves forró főzővizéből 1-2 merőkanállal szedjünk hozzá.
Amikor a répák és a krumpli megpuhult, botmixerrel turmixoljuk a levest selymes állagúra, majd keverjük hozzá a joghurtos keveréket, 1-2 percig (forrásig) főzzük még a levest.
Fotó: Getty Images