
Illatos, puha medvehagymás pogácsa túróval: kelesztés nélkül készül

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
A szép pirosra sütött pogácsa tésztája puha és elképesztően finom a medvehagymának köszönhetően.
Itt a tavasz, virágzik a medvehagyma, de a szezonja gyorsan elillan, ezért érdemes addig használni, gazdagítani vele az ételeket, amíg lehetőség van rá. A fokhagyma ízű leveleket izgalmasan lehet felhasználni, készülhet belőlük rizottó, krémleves vagy sós nassolnivaló, akár pogácsa.
A medvehagymás pogácsa nagyon egyszerűen készül, nem kell keleszteni, csak egybe kell gyúrni az alapanyagokat, majd rögtön utána kezdődhet a nyújtás, szaggatás és a sütés. A tészta puhaságáról kevés tejföl és túró gondoskodik, de amitől igazán szenzációs lesz, az a medvehagyma. A tésztát nem kell pihentetni, de előző este is össze lehet készíteni, hűtőben, jól lefedve nyugodtan lehet tárolni.
Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók 25 darabhoz
- 1 csokor medvehagyma
- 25 dekagramm liszt
- 25 dekagramm tehéntúró
- 1 teáskanál só
- 25 dekagramm vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük el benne a sót, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a megtisztított, finomra vágott medvehagymát, túrót, tejfölt és gyúrjunk belőle tésztát.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, a tetejét kés segítségével rácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát.
A pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással.
A pogácsákat 180 fokosra előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images