Ízletes medvehagyma-krémleves: a joghurttól lesz ellenállhatatlanul selymes
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Pofonegyszerű, ropogós rozmaringos keksz: tökéletes nasi az esti filmhez
Csodaszép kakaós piskótatekercs: krémes, mascarponés töltelék kerül bele
Sűrű, szaftos gombacurry: ínycsiklandó indiai fogás egyszerűen
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
A tavasz legkedvesebb alapanyagából, a medvehagymából ínycsiklandó leves készülhet, amit vétek kihagyni.
Irány a piac, vagy akár te magad is gyűjthetsz medvehagymát. A szezon rövid, ezért csípd nyakon és fedezd fel az aromás és egészséges zöldet, melyből rengeteg izgalmas finomságot készíthetsz. Ilyenkor a medvehagymás pogácsát kötelező megsütni, de reggeli szendvicsbe csempészve is kipróbálhatod, ha pedig szereted a selymes krémleveseket, akkor most jól figyelj!
Tavasszal jólesnek az üde, friss levesek, az egyik legnagyobb kedvenc medvehagymából készül. Az enyhén fokhagymás zamatú leves a krumplitól és a répától lesz tartalmasabb, tálalásnál pedig szórd meg krutonnal vagy friss medvehagymával, de még főtt tojással is kínálhatod.
Joghurtos medvehagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 3 darab burgonya
- 1 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- só és bors ízlés szerint
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt medvehagymát és fokhagymát kevés olajon futtassuk meg, utána adjuk hozzá a közepes méretűre feldarabolt krumplit és répákat. Körülbelül 4-5 perc után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket.
A levest fűszerezzük sóval és borssal.
A joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük csomómentesre, a leves forró főzővizéből 1-2 merőkanállal szedjünk hozzá.
Amikor a répák és a krumpli megpuhult, botmixerrel turmixoljuk a levest selymes állagúra, majd keverjük hozzá a joghurtos keveréket, 1-2 percig (forrásig) főzzük még a levest.
Fotó: Getty Images