Krémes, házi joghurtos fagyi mézzel: könnyed, habos finomság
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A legcsodálatosabban krémes fagylaltok főzött krémmel, tojással és tejszínnel készülnek, ezeknek az elkészítése viszont nagyon gyakran igencsak fáradságos dolog, hosszasan és gondos odafigyeléssel kell őket kevergetni, amire nincs mindig időnk.
A mi környékünkön sajnos egyáltalán nincs jó fagyizó, márpedig nyáron a fagylalt gyereknek és felnőttnek is alapvető szükséglete. Ha csak túlédesített, felpumpált és agyonszínezett fagyi van a közelben, sokkal, de sokkal jobban megéri otthon készíteni, mert nem csak ezerszer olcsóbb, de sokkal finomabb is lesz.
Habtejszín és görög joghurt találkozása
A frozen joghurtoknál egy fokkal nehezebb, de még mindig könnyű tejszínes joghurtfagyi a tökéletes átmenet a legegyszerűbb és a bonyolultabb receptek között. A habtejszín és a sűrű görög joghurt zsírtartalma biztosítja a krémes állagot, a méztől pedig nem szimplán édes lesz, hanem határozott karaktert is kap, ráadásul a méz és a joghurt nagyon-nagyon jól működnek együtt.
Ha nincsen fagylaltgépünk
A fagylaltgép nagyon jó befektetés nyáron, egyszerre egy litert is el lehet vele készíteni, amit aztán hetekig ehetünk és máris jöhet a következő adag. Akinek viszont nincs ilyen masinája, simán elkészítheti egy botmixer segítségével is: egy a turmixolást jól tűrő, magas falú dobozban kell betenni a mélyhűtőbe a fagyi alapot, majd körülbelül félóránként átturmixolni, így nem szilánkosra, hanem krémesre fog fagyni a krém.
Mézes-tejszínes joghurtfagyi
Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm sűrű görög joghurt
- 300 gramm zsíros tejszín
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors