
Fűszeres, joghurtos bundában sült csirkemell: eteti magát, olyan finom

A joghurtos pácnak köszönhetően a hús vajpuha, muszáj kipróbálni, ha szereted a frissensülteket.
A rántott hús örök kedvenc, néha azonban érdemes a szokványos panírt lecserélni, izgalmasabbá varázsolni a hús ruháját. Erre rengetegféle módszer létezik, olykor elég csak a zsemlemorzsát megfűszerezni, valamilyen maggal feldobni, de pácot is kaphat a hús, jól áll neki a kefir, tejföl vagy a joghurt.
A joghurtos csirkemell nagyon ízletes, köszönhetően az erőteljes fűszereknek, melyeket ízlés szerint alakíthatsz. Én a csípős zamatot szeretem, ezért pikánsabb ízesítőket választottam, de mediterrán fűszerekkel is ki lehet próbálni. A joghurtnak köszönhetően a hús elképesztően puha lesz, bármilyen körettel tökéletes, de szendvicsalapanyagként is megállja a helyét.
Joghurtos rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál tört jalapeño paprika
- 280 g görög joghurt
- 1 dl tej
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét tetszőlegesen vágjuk fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A tojást üssük fel, majd adjuk hozzá a fűszereket, alaposan keverjük el, utána a joghurtot és a tejet is dolgozzuk hozzá.
Az előkészített hússzeleteket tegyük a joghurtos keverékbe, fedjük le és helyezzük hűtőbe 30 percre (egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni).
A joghurtos hússzeleteket forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára úgy, mintha rántott húst sütnénk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!