
Joghurtos, füstölt sajtos répasaláta: egyszerűen készül az egészséges finomság

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Gyros mellé kötelező, de másfajta húsételekhez vagy csak kenyérre kenve is kínálható az ízletes saláta.
A sárgarépa nem csak levesbe való, nagyon ötletesen lehet felhasználni. Áldásos hatásai miatt nyersen a legjobb fogyasztani, igaz, úgy biztos nem lehet rábírni a gyerekeket a falatozásra, még akkor sem, ha Tapsi Hapsi mindig örömmel és jóízűen ropogtatja. A sárgarépát érdemes mindenféle salátába rejteni, reszelve szépen mutat és nagyon finom.
Az alábbi krémes és ízes sárgarépasalátával gyrosban lehet találkozni, jobb helyeken kötelező résztvevő az étlapon. Kicsit fűszeres, kicsit édes, otthon is el lehet készíteni. Vannak receptek, amelyekben a reszelt répát kicsit megdinsztelik és egybeforgatják a sajttal, fűszerekkel és joghurttal. A fűszerezés is eltérő, ki így, ki úgy bolondítja. A joghurtos répasalátánál én az egyszerűségre törekszem, jó sok joghurttal keverem egybe nyersen, mellé pedig füstölt reszelt sajt kerül, amelyből szerintem nem kell sok, de sokan a répával megegyező mennyiségben szokták használni, ez már csak ízlés kérdése.
Joghurtos répasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab sárgarépa
- 8 dekagramm füstölt sajt
- 400 gramm görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított répákat és a sajtot reszeljük le, keverőtálban keverjük egybe, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot, végül a görög joghurttal keverjük krémesre. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors