![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyű, vitamindús francia répasaláta – Ropogós pirítós mellé a legfinomabb
![répasalicover](https://kep.index.hu/1/0/3233/32335/323355/32335569_2479645_370aeb86339c6c316e21a4fa09491e39_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Könnyű, egészséges előétel, igazi kímélő fogás, aminek érdemes helyet szánni a húsvéti asztalon.
A francia répasaláta tökéletes választás, ha szerény vacsorára vágyunk, mellé ropogós fokhagymás bagett illik a legjobban, de ez az egyszerű finomság a húsvéti falatok mellé fogyasztva is fantasztikus lesz.
Húsvétkor nálunk hagyomány, hogy apukám szépen terített asztallal készül, hogy együtt, pazar lakomával kezdjük a napot, ilyenkor nem sietünk sehová, szépen lassan falatozunk, beszélgetünk.
Apukám arra törekszik, hogy a menüvel a gyerekei kedvében járjon, ott legyenek a nagy kedvenceink az asztalon. A húsvéti sonka mellé bőven kínál salátákat, kukorica-, tojássalátát és persze friss, ropogós zöldségeket is. Mivel nagyon szeretjük a sárgarépát, természetes, hogy a kedvenc répasalátánk is helyet kap az asztalon. Az elkészítése pofonegyszerű, jól behűtve tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Francia répasaláta
![répasalict](https://kep.index.hu/1/0/3233/32335/323356/32335691_306b80a5bbb157a2f65077407b01c034_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm sárgarépa
- 1 deciliter olívaolaj
- 2 evőkanál ecet (5%-os)
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük.
Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!