![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós, joghurttal gyúrt sajtos rúd - Nagyon sokáig eláll
![joghurtos sajtos rúd cover](https://kep.index.hu/1/0/3510/35102/351021/35102101_2686293_7a27bce5bfc52b681b2184a0ac6e8a27_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Abbahagyhatatlan sós nassolnivaló a sajtos rúd, amely semmilyen buli vagy családi esemény asztaláról nem hiányozhat.
Nincs buli sajtos rúd nélkül, illetve lehet, hogy van, de biztos, hogy nem az igazi. Ez a sós ropogtatnivaló azért jó, mert a tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, utána pedig ízlés szerint meg lehet szórni akár sajttal, akár magvakkal.
Lehet hagyományosan, csíkokra vágva, lehet csavarva készíteni, a végeredmény mindenhogy tökéletes lesz. Ha még omlósabbat szeretnél, ne csak a tetejére, hanem a tésztájába is tegyél sajtot. Ha pedig joghurttal gyúrod meg, akkor is hasonlóan puha végeredményre számíthatsz. Az biztos, hogy ez fog elfogyni a leghamarabb.
Joghurtos-sajtos rúd
![joghurtos sajtos rúd recept](https://kep.index.hu/1/0/3510/35102/351021/35102113_b9a21a879a086a9913474ebf5f33197f_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Rúd
- 200 gramm liszt
- 100 gramm vaj
- 150 milliliter joghurt
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás
Kenés
- 1 darab tojás
- 80 gramm sajt (reszelt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A sót és a lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat és adjuk hozzá a joghurtot és a tojást. Gyúrjuk jó alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a tésztát egy vékonyan lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centiméter vastagságúra. Egy tojást kicsit verjünk fel, majd kenjük meg vele a tésztát, szórjunk rá sót és reszelt sajtot. Vágjuk tetszőleges szélességű rudakra.
Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük őket 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!