Omlós, joghurttal gyúrt sajtos rúd - Nagyon sokáig eláll

joghurtos sajtos rúd cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Abbahagyhatatlan sós nassolnivaló a sajtos rúd, amely semmilyen buli vagy családi esemény asztaláról nem hiányozhat.

Nincs buli sajtos rúd nélkül, illetve lehet, hogy van, de biztos, hogy nem az igazi. Ez a sós ropogtatnivaló azért jó, mert a tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, utána pedig ízlés szerint meg lehet szórni akár sajttal, akár magvakkal.

Lehet hagyományosan, csíkokra vágva, lehet csavarva készíteni, a végeredmény mindenhogy tökéletes lesz. Ha még omlósabbat szeretnél, ne csak a tetejére, hanem a tésztájába is tegyél sajtot. Ha pedig joghurttal gyúrod meg, akkor is hasonlóan puha végeredményre számíthatsz. Az biztos, hogy ez fog elfogyni a leghamarabb.  

Joghurtos-sajtos rúd

joghurtos sajtos rúd recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Rúd

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm vaj
  • 150 milliliter joghurt
  • 1 kávéskanál
  • 1 darab tojás

Kenés

  • 1 darab tojás
  • 80 gramm sajt (reszelt)
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sót és a lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat és adjuk hozzá a joghurtot és a tojást. Gyúrjuk jó alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percig. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Tegyük a tésztát egy vékonyan lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centiméter vastagságúra. Egy tojást kicsit verjünk fel, majd kenjük meg vele a tésztát, szórjunk rá sót és reszelt sajtot. Vágjuk tetszőleges szélességű rudakra.

Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük őket 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük