Omlós, joghurttal gyúrt sajtos rúd - Nagyon sokáig eláll
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Ropogós
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Bajor szalvétagombóc: ízletes köret néhány hozzávalóból
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
Mennyei krumplipalacsinta füstölt lazaccal: hűs tejföllel kínáld
Melengető őszi desszertek egy helyen: ezeket süsd meg a szezonban
Abbahagyhatatlan sós nassolnivaló a sajtos rúd, amely semmilyen buli vagy családi esemény asztaláról nem hiányozhat.
Nincs buli sajtos rúd nélkül, illetve lehet, hogy van, de biztos, hogy nem az igazi. Ez a sós ropogtatnivaló azért jó, mert a tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, utána pedig ízlés szerint meg lehet szórni akár sajttal, akár magvakkal.
Lehet hagyományosan, csíkokra vágva, lehet csavarva készíteni, a végeredmény mindenhogy tökéletes lesz. Ha még omlósabbat szeretnél, ne csak a tetejére, hanem a tésztájába is tegyél sajtot. Ha pedig joghurttal gyúrod meg, akkor is hasonlóan puha végeredményre számíthatsz. Az biztos, hogy ez fog elfogyni a leghamarabb.
Joghurtos-sajtos rúd
Hozzávalók 6 adaghoz
Rúd
- 200 gramm liszt
- 100 gramm vaj
- 150 milliliter joghurt
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás
Kenés
- 1 darab tojás
- 80 gramm sajt (reszelt)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A sót és a lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat és adjuk hozzá a joghurtot és a tojást. Gyúrjuk jó alaposan össze, majd hagyjuk pihenni 20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a tésztát egy vékonyan lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centiméter vastagságúra. Egy tojást kicsit verjünk fel, majd kenjük meg vele a tésztát, szórjunk rá sót és reszelt sajtot. Vágjuk tetszőleges szélességű rudakra.
Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük őket 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images