Selymes, görög joghurtos sárgabarack-krémleves: jól behűtve isteni
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Főzés nélkül, pillanatok alatt készül a barackleves, de annál finomabb lesz, minél tovább áll a hűtőben.
Nagyon egyszerű és villámgyors leves, összesen 4 hozzávalóra van szükség hozzá, barackra, joghurtra, narancslére és cukorra. Utóbbi mennyisége csak irányadó, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanykásabb, illetve attól is függ, mennyire érett barackot sikerült beszereznünk.
Bár nem kötelező, érdemes görög joghurttal készíteni a levest, sokkal gazdagabb és krémesebb lesz tőle, mint a simával, sőt, vaníliás változattal lesz a legfinomabb. A narancslé lehetőleg frissen facsart legyen, ízben és állagban is jobb lesz úgy a végeredmény.
Sárgabarack-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm sárgabarack
- 140 gramm görög joghurt
- 70 gramm cukor
- 500 milliliter narancslé
Elkészítés:
A sárgabarackokat magozzuk ki, daraboljuk össze. Turmixoljuk össze 250 milliliter narancslével. Mikor már egynemű, adjuk hozzá a maradék narancslevet is.
Keverjünk bele 70-100 gramm cukrot - ízlés szerint - és a görög joghurtot is. Magas fokozaton turmixoljuk össze, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!