Selymes, görög joghurtos sárgabarack-krémleves: jól behűtve isteni

barackkrémleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Főzés nélkül, pillanatok alatt készül a barackleves, de annál finomabb lesz, minél tovább áll a hűtőben.

Nagyon egyszerű és villámgyors leves, összesen 4 hozzávalóra van szükség hozzá, barackra, joghurtra, narancslére és cukorra. Utóbbi mennyisége csak irányadó, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanykásabb, illetve attól is függ, mennyire érett barackot sikerült beszereznünk.

Bár nem kötelező, érdemes görög joghurttal készíteni a levest, sokkal gazdagabb és krémesebb lesz tőle, mint a simával, sőt, vaníliás változattal lesz a legfinomabb. A narancslé lehetőleg frissen facsart legyen, ízben és állagban is jobb lesz úgy a végeredmény. 

Sárgabarack-krémleves

barackkrémleves2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm sárgabarack
  • 140 gramm görög joghurt
  • 70 gramm cukor
  • 500 milliliter narancslé
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackokat magozzuk ki, daraboljuk össze. Turmixoljuk össze 250 milliliter narancslével. Mikor már egynemű, adjuk hozzá a maradék narancslevet is.

Keverjünk bele 70-100 gramm cukrot - ízlés szerint - és a görög joghurtot is. Magas fokozaton turmixoljuk össze, majd tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük