
Selymes, görög joghurtos sárgabarack-krémleves: jól behűtve isteni

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Főzés nélkül, pillanatok alatt készül a barackleves, de annál finomabb lesz, minél tovább áll a hűtőben.
Nagyon egyszerű és villámgyors leves, összesen 4 hozzávalóra van szükség hozzá, barackra, joghurtra, narancslére és cukorra. Utóbbi mennyisége csak irányadó, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanykásabb, illetve attól is függ, mennyire érett barackot sikerült beszereznünk.
Bár nem kötelező, érdemes görög joghurttal készíteni a levest, sokkal gazdagabb és krémesebb lesz tőle, mint a simával, sőt, vaníliás változattal lesz a legfinomabb. A narancslé lehetőleg frissen facsart legyen, ízben és állagban is jobb lesz úgy a végeredmény.
Sárgabarack-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm sárgabarack
- 140 gramm görög joghurt
- 70 gramm cukor
- 500 milliliter narancslé
Elkészítés:
A sárgabarackokat magozzuk ki, daraboljuk össze. Turmixoljuk össze 250 milliliter narancslével. Mikor már egynemű, adjuk hozzá a maradék narancslevet is.
Keverjünk bele 70-100 gramm cukrot - ízlés szerint - és a görög joghurtot is. Magas fokozaton turmixoljuk össze, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images