
Görög joghurtos tonhalsaláta: nem kell majonéz a krémességhez
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.
Az egyik ilyen a tonhalsaláta, ami a legtöbb helyen majonézes tonhalkrémet takar némi zöldséggel körítve. Valójában ezek nem is saláták, inkább szendvicskrémek, de mindegy is az elnevezés, csak ne áltassuk azzal magunkat, hogy így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.
Persze úgy is lehetne készíteni, hogy a zöldségek mellé tesszük a tonhaldarabokat, de ez akármennyire is egészséges, én inkább a szaftos krémet preferálom. A majonézt kellene csak kiváltani valamivel, és akkor máris teljesül a kevés kalória, mégis szeretem íz.
A majonéz kiváltása
A gyerekeim például majonéz helyett tejfölt esznek mindenhez, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a tonhalhoz. Kipróbáltam görög joghurttal, úgy viszont nagyon kellemes, frissítő, nyári ízt kaptam, akár mártogatósnak is tökéletes.
Tonhalsaláta görög joghurttal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab tonhalkonzerv
- 2 deciliter görög joghurt
- 0.5 fej fejes saláta
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, majd tegyük rá a krémet. Frissen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images