Görög joghurtos tonhalsaláta: nem kell majonéz a krémességhez
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.
Az egyik ilyen a tonhalsaláta, ami a legtöbb helyen majonézes tonhalkrémet takar némi zöldséggel körítve. Valójában ezek nem is saláták, inkább szendvicskrémek, de mindegy is az elnevezés, csak ne áltassuk azzal magunkat, hogy így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.
Persze úgy is lehetne készíteni, hogy a zöldségek mellé tesszük a tonhaldarabokat, de ez akármennyire is egészséges, én inkább a szaftos krémet preferálom. A majonézt kellene csak kiváltani valamivel, és akkor máris teljesül a kevés kalória, mégis szeretem íz.
A majonéz kiváltása
A gyerekeim például majonéz helyett tejfölt esznek mindenhez, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a tonhalhoz. Kipróbáltam görög joghurttal, úgy viszont nagyon kellemes, frissítő, nyári ízt kaptam, akár mártogatósnak is tökéletes.
Tonhalsaláta görög joghurttal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab tonhalkonzerv
- 2 deciliter görög joghurt
- 0.5 fej fejes saláta
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, majd tegyük rá a krémet. Frissen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images