Nagyon csokis kakaós csiga, amit imádni fognak a gyerekek: roppanós fehér csoki vonja be

kcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kakaós csiga régi kedvenc, de ma is szeretik a lurkók, érdemes házi készítésűvel meglepni a kicsiket.

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is imádni fogják a duplán csokis csigát, mert hát legyünk őszinték, ennek a kelt tésztás süteménynek mégis ki tudna ellenállni? Az elkészítése ugyan nem 2 perc, megéri a belefektetett energiát, mert össze sem lehet hasonlítani a boltban kapható süteményekkel.

Az én kakaós csigám a mamám receptje alapján készül, csak egy picit változtattam rajta. A kész csigák nem a klasszikus porcukros szórást kapták, hanem csokival vontam be a tetejüket. Most nem ét- vagy tejcsokit használtam, hanem fehéret. Próbáld ki te is, a csigák másnap is finomak lesznek, gyorsan elkapkodja majd őket a család, úgyhogy dupla adagban érdemes elkészíteni.

Kakaós csiga fehér csokival bevonva

kcsct

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 50 dekagramm finomliszt
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak instant élesztő (7 g)
  • 1 darab tojás
  • 2 darab tojássárgája
  • 2.5 deciliter tej
  • 10 dekagramm vaj
  • kakaó ízlés szerint
  • 20 dekagramm fehér csoki
  • 10 dekagramm vaj a kenéshez
  • kevés tej a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, cukrot, instant élesztőt, forgassuk egybe, majd a tojásokat és a tejet is kezdjük el hozzádolgozni. Amikor már majdnem jó a tészta, csak akkor kezdjük el hozzáadni a puha vajat. Körülbelül 10-12 percig dagasszuk a tésztát. A kicsit ragadós tésztát tegyük enyhén lisztezett tálba, fedjük le, hagyjuk pihenni 1-2 órát, amíg a tészta szépen megkel.   

A megkelt tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg az olvasztott vaj felével, ízlés szerint szórjunk rá kakaót, utána öntsük rá a maradék olvasztott vajat.

A tésztát tekerjük fel, majd 3-4 centis darabokra vágjuk fel.

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával és hagyjuk kelni 20-30 percig.

Pihenés után a csigákat kenjük meg kevés tejjel, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 20-30 perc alatt készre.

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd csorgassuk a kihűlt csigák tetejére.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük