Isteni, csokis-mogyorós piskótatekercs – A töltelék mogyoróvajtól selymes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ez a piskótatekercs, amelynek a tésztájában és a krémjében is kakaó van.
Ha megvan a trükkje, akkor a piskótatekercs elkészítése nagyon egyszerű. A trükk csak annyi - persze a puha piskóta elkészítésén túl -, hogy még melegen kell feltekerni, hogy ne törjön meg. A klasszikus nagy kedvenc a baracklekváros, de igazából bármit bele lehet tölteni az alapba.
Ha kicsit különlegesebbé varázsolod ezt a süteményt, a két ünnep között meglepheted vele a családot - a tésztájába kerüljön kakaó, a töltelék pedig csokis-mogyoróvajasan isteni lesz.
Kakaós piskótatekercs mogyoróval
Hozzávalók 6 adaghoz
Piskóta
- 130 gramm liszt
- 120 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
Krém
- 200 gramm mogyoróvaj
- 250 milliliter tejszín
- 100 gramm porcukor
- 100 gramm csokoládé (mogyorós)
- 50 gramm vaj
- tört mogyoró
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgáját is. A lisztet és a kakaóport szitáljuk át, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd óvatosan öntsük bele a tésztát. Süssük 25 percig. Még melegen tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet. A csokit törjük apróra. A tejszínt közepes lángon melegítsük fel a cukorral, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá a vajat és a csokit. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat.
Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg a krémmel. Aki szeretne, szórjon rá ízlés szerint apróra vágott mogyorót is. Tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images