Puha kakaós süti friss málnával – A tészta fantasztikus állagáról a joghurt gondoskodik

málnasüticover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Használjuk ki a málna szezonját, ne csak magában habzsoljuk az egészséges és finom gyümölcsöt, készítsünk belőle más finomságot is.

Szezonjában érdemes málnás finomságokat sütni, felfedezni a gyümölcsben rejlő lehetőségeket, készítsünk belőle szörpöt, lekvárt, hideg gyümölcslevest, vagy csempésszük süteményekbe. 

A málnát egyszerű leveles tésztába is csomagolhatjuk, kevert tésztába is süthetjük, vagy tortát tehetünk vele izgalmassá. A most következő receptben a friss málna egy részéből édes dzsemet főzünk, amivel bőségesen megkenjük a süteményt, a maradékkal pedig a tetejét díszítjük.  

Kakaós süti friss málnával

málnasütict

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 1.5 deciliter tej
  • 15 dekagramm vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 20 dekagramm cukor
  • 1 deciliter natúr joghurt
  • 1 csipet
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dekagramm liszt

Töltelékhez:

  • 60 dekagramm málna
  • 30 dekagramm cukor
  • Porcukor vagy kakaó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a szódabikarbónával egybekeverjük.

A tésztához vízgőz felett összemelegítjük a tejet, vajat, kakaóport és a cukrot, ezután hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül pedig a lisztes keverékkel forgatjuk egybe. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (22 centi átmérőjű) öntjük, 160 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A málnából egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többiből dzsemet főzünk, ehhez a gyümölcsöt tegyük forralóedénybe a cukorral együtt, majd főzzük sűrűre.

A tortalapokat vágjuk félbe és töltsük meg a dzsemmel, az összeillesztett torta tetejét szórjuk meg porcukorral vagy kakaóporral, a tetejére tegyünk friss málnát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük