Olcsó és nagyon laktató káposztás lepény – A tészta joghurttól lesz szaftos és könnyű

káposztáscov
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Kirándulások és piknikek tökéletes elemózsiája, a tészta jól bírja a csomagolást, nem szárad ki, puha, szaftos és nagyon ízletes marad.

A vastag tésztájú káposztás lepényt van, aki pitének nevezi, mivel kör alakú tortaformában készítik a leggyakrabban a tésztát. A tartalmas harapnivalót bármikor megsüthetjük, elvégre káposzta mindig terem, a legfinomabb azonban új káposztával készítve.

A tészta szaftos textúrájáról a dinsztelt hagyma és a joghurt gondoskodik, mivel a káposzta szereti a fűszereket, izgalmas ízesítést kap, de ha valakinek esetleg túl meredeken hangzik a kakukkfű és az oregánó, akkor bőven elég, ha csak a hagyományos só, borsnál marad. A tésztát bátran továbbgazdagíthatjuk például sajttal, tálalásnál pedig hűvös tejfölt is kínálhatunk mellé.

Káposztás lepény

káposztact

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 darab tojás
  • 300 gramm joghurt (natúr)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük, nagyobb tálba tesszük.

A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük, majd miután összeesett, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, egy kicsit még a tűzhelyen hagyjuk, majd a káposztához keverjük a finomra vágott petrezselyemmel együtt.

A tojásokat a joghurttal összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és az összes fűszert hozzáadjuk, alapos keverés után a káposztát is beleforgatjuk a masszába.

A káposztás keveréket sütőpapírral bélelt formába simítjuk (23 centiméteres), 180 fokos sütőben 30-45 perc alatt megsütjük. Sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük