![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós, egyserpenyős kapros-citromos csirkemell – Vajpuhára készül a hús
![kaproscsirkemell](https://kep.index.hu/1/0/3392/33921/339215/33921597_2597493_47a3e7aa7f126f2a4f0def8c79dd0f55_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hús nem szárad ki, omlós és puha lesz, ráadásul tökéletesen átveszi az ízeket, mind a citrom, mind a kapor nagyon jól érvényesül benne.
Nemrég találtam rá erre a recepte, és mivel nagyon szeretem a kaprot - a citromimádatomról több szót már inkább nem ejtek -, egyértelmű volt, hogy aznap ez lesz a vacsora. Magam is meglepődtem, mennyire gyors és egyszerű recept, mégis különleges, szaftos és laktató.
A csirkemellfilék ugyanis - pirítás után - alaplében és citromlében készülnek el, így a hús egyrészt nem szárad ki, másrészt tökéletesen átveszi az ízeket. A friss citrom mellé kapor kerül, bár megosztó ez a zöldfűszer, annak, aki szereti, mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a receptet. Tökéletes az ízharmónia, főleg, ha egy kis chilit is teszünk bele, jól áll neki, ha enyhén csípős.
Kapros-citromos csirkemell
![kaproscsirkemell2](https://kep.index.hu/1/0/3392/33921/339216/33921607_01b35b59cc9fe901b6012dee7a8cf00f_wm.jpg)
Hozzávalók 3 személyre
- 3 evőkanál vaj
- 500 gramm csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csipet chilipehely
- 1.5 deciliter alaplé
- 0.5 darab citrom leve
- 1 evőkanál friss kapor
Elkészítés:
A csirkemellfiléket, ha vastagabbak, hosszában vágjuk félbe. Nekem így 6 darab vékony csirkemellszeletem lett.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd tegyük bele a csirkemelleket, oldalanként 3-5 percig süssük őket, míg aranybarna nem lesz a külsejük.
Adjuk hozzá az összeaprított fokhagymát és chilit, 1-2 pecig kevergessük, míg illatozni nem kezd a hagyma.
Öntsük rá az alaplevet, majd forrástól számítva 5 percig gyöngyözve főzzük.
Adjuk hozzá a citromlevet és a kaprot, keverjük össze, 1-2 percig főzzük így is, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha nagyon pici a citrom, belemehet akár az egész leve is.
Melegen, rizzsel, a szósszal megöntözve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!