Krémes, kapros-joghurtos uborkasaláta: citromlével és fokhagymával a legfinomabb
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Ne csak uborkával keverve próbáld ki, mártogatósként is megállja a helyét ez a szósz, másféle zöldségek, de még sajt mellé is.
Ha szereted a klasszikus tejfölös uborkasalátát, próbáld ki sűrű, krémes görög joghurttal is. A joghurt mellől nem hiányozhat a fokhagyma és a citrom sem, mindkettőt ízlés szerint adagold, de egyiket sem érdemes kispórolni belőle. Apríts bele egy csokor friss kaprot is, úgy lesz igazán finom, minél zsengébb a zöldfűszer, annál jobb.
Bár uborkával keverve mindenképp érdemes kipróbálni, a joghurtos szósz univerzálisan felhasználható: grillzöldségek, grillhúsok mellé, kevert salátára öntve, de akár még krumplihoz kínálva is mennyei. Nálunk hatalmas családi kedvenc mindenféle zöldséggel keverve, de mártogatósként is.
A kígyóuborka helyett nyugodtan használj 3-4 darab salátauborkát, zsenge, friss zöldséggel isteni lesz.
Kapros-joghurtos uborkasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab kígyóuborka
- 400 gramm görög joghurt
- 3 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni, míg levet ereszt.
Közben a görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral, sózzuk borsozzuk. Az uborkáról öntsük le a levet, majd forgassuk a joghurtba.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors