Krémes, kapros-joghurtos uborkasaláta: citromlével és fokhagymával a legfinomabb

ubisali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne csak uborkával keverve próbáld ki, mártogatósként is megállja a helyét ez a szósz, másféle zöldségek, de még sajt mellé is.

Ha szereted a klasszikus tejfölös uborkasalátát, próbáld ki sűrű, krémes görög joghurttal is. A joghurt mellől nem hiányozhat a fokhagyma és a citrom sem, mindkettőt ízlés szerint adagold, de egyiket sem érdemes kispórolni belőle. Apríts bele egy csokor friss kaprot is, úgy lesz igazán finom, minél zsengébb a zöldfűszer, annál jobb. 

Bár uborkával keverve mindenképp érdemes kipróbálni, a joghurtos szósz univerzálisan felhasználható: grillzöldségek, grillhúsok mellé, kevert salátára öntve, de akár még krumplihoz kínálva is mennyei. Nálunk hatalmas családi kedvenc mindenféle zöldséggel keverve, de mártogatósként is.

A kígyóuborka helyett nyugodtan használj 3-4 darab salátauborkát, zsenge, friss zöldséggel isteni lesz.

Kapros-joghurtos uborkasaláta

ubisali2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 darab kígyóuborka
  • 400 gramm görög joghurt
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg, gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni, míg levet ereszt.

Közben a görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral, sózzuk borsozzuk. Az uborkáról öntsük le a levet, majd forgassuk a joghurtba.

Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük