![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Lágy, francia desszert, amit előző nap is elkészíthetsz: creme brulée karácsonyi változatban
![crembrulecover](https://kep.index.hu/1/0/3063/30634/306345/30634565_2351919_15387723cfaeeea9b76fe49c67601cc4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Letisztult, elegáns, mennyei, a creme brulée a francia konyha utánozhatatlan kanalazható desszertje, amit most kicsit karácsonyira szabtunk.
Nincs is annál jobb, mikor a kanalunk koppan egy nagyot a creme brulée szépséges karamellizált tetején. A csábító roppanós réteg alatt lágy vaníliakrém rejtőzik. Odavagyok érte, az egyik gyengém a creme brulée, amit elfogyasztani nagyon könnyű, elkészíteni egy fokkal nehezebb, de megéri a fáradságot.
A látványos desszert a karácsonyi menüsorba is beilleszthető: mi most a hagyományos receptet kicsit felturbóztuk, különlegesebbé tettük, egy csipetnyi fahéjjal bolondítottuk meg a vaníliás krémet.
Karácsonyi creme brulée
![GettyImages-904178794 (1)](https://kep.index.hu/1/0/3064/30640/306409/30640967_624fe6297a78dade3c7c4fb720520b7b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm cukor
- 6 darab tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipetnyi fahéj
- 500 gramm habtejszín
- 60 gramm cukor
Elkészítés:
A tojássárgáját a 100 gramm cukorral, a vaníliakivonattal és az 1 csipet fahéjjal csomómentesre keverjük.
A habtejszínt felforraljuk. Várunk egy kicsit, hogy kihűljön, majd apránként csorgatva a tojássárgás keverékhez öntjük, simára keverjük vele.
A selymes keveréket szufléformákba öntjük. Helyezzük a formákat magasfalú tepsibe, majd öntsünk kb. 2 cm magas vizet a formák köré. Légkeveréses sütőben, 150 fokon 30-35 perc alatt pudingszerű állagúra sütjük a creme brulée-t.
Megvárjuk, míg kihűl a finomság, majd megszórjuk egyenletesen kristálycukorral, karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!