![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fánkot a karácsonyi asztalra? A horvátok kedvence a joghurtos tésztájú fritule
![kfcover](https://kep.index.hu/1/0/4089/40893/408935/40893517_3120599_63160b4af0af82b9bc5e1a3aef26321b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyszerűen készül, nagyon finom, és még keleszteni sem kell a lágy tésztájú ünnepi fánkot.
Minden nemzet büszkélkedhet hagyományos ünnepi finomságokkal. Karácsony táján hazánkban a bejgli, zserbó és a mézes krémes biztos helyet foglal az asztalon. A horvátok is szeretik a finom falatokat, egyik büszkeségük a fritule. A név fánkot takar, méghozzá nem is akármilyet.
A fánkokról köztudott, hogy időigényes az elkészítésük a dagasztás és kelesztés miatt, persze a nagy receptfelhozatalban találni csalafinta verziókat. A horvátok kedvence is az, hisz a lágy tészta élesztő nélkül készül, bekeverés után azonnal szaggathatod a forró olajba. Az aranybarna fánkot porcukorral meghintve szokás fogyasztani. Szerény, mégis mennyei finomság, elfér az ünnepi asztalon. Hogy még varázslatosabb legyen, kínálj mellé almaszószt vagy karamellöntetet.
Karácsonyi fánk
![kfct](https://kep.index.hu/1/0/4089/40893/408936/40893615_f30e72439b7572b3196da7d64de64c82_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1.5 dl joghurt
- 1 evőkanál rumaroma
- 9 evőkanál liszt
- 1 tasak (10 g) sütőpor
- 1 darab citrom héja
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást a cukorral keverjük fehéredésig, majd a joghurtot és a rumaromát is adjuk hozzá.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport és a citrom reszelt héját, utána forgassuk hozzá a tojásos keveréket.
Bő, forró olajba evőkanál vagy teáskanál segítségével szaggassunk a masszából, süssük aranybarnára.
A kisült fánkokat szedjük papírtörlőre, így a felesleges olaj lecsepeg róla.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!