
Édes koffeinbomba a karamellás latte: szinte olyan, mint egy desszert

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A jó erős kávé és a selymes karamellszósz találkozásából születik az egyik legfinomabb latte.
Nem csak a kávérajongóknak szól ez a recept, a karamellimádók is szeretni fogják. Az alapja egy jóféle, erősre főzött kávé, illetve egy finom, selymes karamellszósz. Utóbbit többféleképpen is elkészítheted, itt írtunk róla korábban, de ha az ízeket szeretnéd még tovább fokozni, akkor készíts hozzá sóskaramell-öntetet.
Ha gazdag, krémes állagra vágysz, teljes tejet és egy kis tejszínt is használj. A karamell elég édes, maximum 1 teáskanál cukorra van szükség mellé, de ha édesebben szeretnéd, utólag is lehet ízesíteni.
Karamellás latte

Hozzávalók 1 pohárhoz
- 125 milliliter tej
- 1 evőkanál karamellszósz (plusz a tetejére)
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál tejszín (opcionális)
- 125 milliliter erős kávé
- tejszínhab (tetejére)
Elkészítés:
Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet, a karamellt, a cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, mikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről. Ha szeretnénk, egészen habosra keverhetjük.
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét. Öntsük bele a frissen lefőtt kávét, majd keverjük bele a karamellás tejet. Tejszínhabbal és karamellszósszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images