
Édes banánkarikák karamellel bevonva – Mindenféle desszertet feldob

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
Ha rád jön a nassolási vágy, próbáld ki ezt a karamellizált banánt, mennyei lesz, zabkását, de gofrit is megkoronázhatsz vele.
Ha rád jön a nassolhatnék, akkor is érdemes annyira türelmesnek lenned, hogy házilag készítesz valami finomságot. Ha sósra vágysz, akkor próbáld ki a zöldségchipset, amelyet bármilyen zöldségből megsüthetsz.
Gyümölcsből is készíthetsz ropogtatnivalót, a legnépszerűbb alapanyag az alma, amelyhez szuperül illik a fahéj. Ha kicsit kalóriadúsabb változatot szeretnél, akkor válaszd a banánt, amely szintén nagyon jó nassolnivalónak. Ha nem ragaszkodsz a ropogós változathoz, borítsd be cukros-fahéjas mázzal, serpenyőben pillanatok alatt elkészül a karamellizált banán, feltétnek is tökéletes.
Karamellizált banánkarikák

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab banán (ne legyen túlérett)
- 2.5 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánokat karikázzuk fel. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd tegyük bele a vajat és a banánkarikákat.
Egy tálban keverjük össze a porcukrot és a fahéjat. Szórjuk rá a banánkarikákra, és addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül rajta a cukros réteg. Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a vaníliakivonattal.
Fotó: Getty Images