![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Roppanós, karamellizált dió az ünnepekre – Ajándékba is tökéletes
![karamellizált-dió](https://kep.index.hu/1/0/4099/40994/409942/40994277_3128361_5380d7297d1cab218d8057d446a3d178_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Annyira jó ez a recept, hogy nemcsak ünnepekkor, hanem minden héten el szeretnéd majd készíteni ezt az isteni nassolnivalót.
Amennyire finom ez a ropogós, roppanós karamellréteggel bevont dió, annyira egyszerű elkészíteni. Az olajos mag nagyon egészséges, omega-3 zsírsavtartalma jelentős, de azért óvatosan, mértékkel nassolj belőle, mert a kalóriatartalma magas.
Nagyon finom szőlővel és sajttal is, de ha egy kicsit édesszájúbb vagy, akkor barna cukorral karamellizálhatod is. Egy baj van ezzel a recepttel, hogy tényleg abbahagyhatatlan lesz a végeredmény, főleg, ha ezt a tökéletes receptet követed.
Ezt a roppanós diót ízlésesen csomagolva adhatod ajándékba is, de ha szép csatos üvegbe teszed, a te konyhádban is szépen fog mutatni addig a pár percig, amíg el nem fogy.
Karamellizált dió
![karamellizált-dió5](https://kep.index.hu/1/0/4099/40994/409943/40994345_c1a3ca66a28335dce6cb40ba9e0a54d6_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet bors
- 230 gramm dióbél
- 110 gramm barna cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze az olajat, a balzsamecetet és a borsot. Melegítsük őket össze közepes lángon. Adjuk hozzá a diót, és szintén közepes lángon pirítsuk nagyjából 4 percig úgy, hogy mindegyik magot befedje a szósz. Szórjuk meg a barna cukorral, és folyamatosan keverve addig pirítsuk, amíg a cukor el nem olvad, és be nem vonja a dióbeleket. Ha kész, szórjuk egy fóliával letakart tepsire, terítsük szét, és várjuk meg, amíg kihűl.
Zárható üvegben vagy dobozban tároljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!