
Roppanós, karamellizált dió az ünnepekre – Ajándékba is tökéletes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni

Egyszerű, parmezánnal sült brokkoligratin: könnyű köret húsok mellé

10 csodás tavaszi recept, amit kötelező elkészíteni: a tojásos nokedlitől a borsólevesig
Annyira jó ez a recept, hogy nemcsak ünnepekkor, hanem minden héten el szeretnéd majd készíteni ezt az isteni nassolnivalót.
Amennyire finom ez a ropogós, roppanós karamellréteggel bevont dió, annyira egyszerű elkészíteni. Az olajos mag nagyon egészséges, omega-3 zsírsavtartalma jelentős, de azért óvatosan, mértékkel nassolj belőle, mert a kalóriatartalma magas.
Nagyon finom szőlővel és sajttal is, de ha egy kicsit édesszájúbb vagy, akkor barna cukorral karamellizálhatod is. Egy baj van ezzel a recepttel, hogy tényleg abbahagyhatatlan lesz a végeredmény, főleg, ha ezt a tökéletes receptet követed.
Ezt a roppanós diót ízlésesen csomagolva adhatod ajándékba is, de ha szép csatos üvegbe teszed, a te konyhádban is szépen fog mutatni addig a pár percig, amíg el nem fogy.
Karamellizált dió

Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet bors
- 230 gramm dióbél
- 110 gramm barna cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze az olajat, a balzsamecetet és a borsot. Melegítsük őket össze közepes lángon. Adjuk hozzá a diót, és szintén közepes lángon pirítsuk nagyjából 4 percig úgy, hogy mindegyik magot befedje a szósz. Szórjuk meg a barna cukorral, és folyamatosan keverve addig pirítsuk, amíg a cukor el nem olvad, és be nem vonja a dióbeleket. Ha kész, szórjuk egy fóliával letakart tepsire, terítsük szét, és várjuk meg, amíg kihűl.
Zárható üvegben vagy dobozban tároljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors