Grillezett, karamellizált grapefruit: a legfinomabb vitamingazdag reggeli

grillezettgrapefruit
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az isteni, grillezett gyümölcs édesség is egyben - szuper napindító lehet a karamellizált grapefruit.

Ha te is azok közé tartozol, akik a könnyed reggeliket pereferálják és előszeretettel fogyasztanak akár valamilyen friss gyümölcsöt napindítóként, akkor biztosan imádni fogod ezt a párperces grillezett grapefruitot. 

Ha alapból nem vagy oda a kesernyés, savanykás gyümölcsért, akkor is adj egy esélyt neki ebben a formában, a fahéjas-kardamomos cukor szépen rákaramellizálódik a sütőben, az édes bevonat tökéletesen ellensúlyozza a grapefruit természetes ízét.

A gyümölcsöt grillezni kell - ha esetleg nincs a sütődön grillfunkció, a mikrón is előfordul ilyen fokozat, nézd meg azon is.

Karamellizált grapefruit

grillezettgrapefruit2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab grapefruit
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 0.25 teáskanál fahéj
  • 0.25 teáskanál kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A rácsot tegyük a sütő legfelső polcára, majd kapcsoljuk be a sütő grillfokozatát. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával. 

A grapefruitokat vágjuk ketté. Egy éles, vékony kés segítségével picit vágjunk be a gerezdek közé is, hogy oda is kerüljön a cukorból.

A cukrot keverjük össze a fahéjjal és a kardamommal. Minden grapefruitra tegyünk egy evőkanál fűszeres cukrot úgy, hogy szépen bevonja a vágott felüket.

Tegyük a grapefruitokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe. 4-5 percig grillezzük őket, míg a cukor meg nem olvad és enyhén nem karamellizálódik.

Rögtön, melegen kínáljuk, akár görög joghurt mellé. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük