Grillezett, karamellizált grapefruit: a legfinomabb vitamingazdag reggeli
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
Az isteni, grillezett gyümölcs édesség is egyben - szuper napindító lehet a karamellizált grapefruit.
Ha te is azok közé tartozol, akik a könnyed reggeliket pereferálják és előszeretettel fogyasztanak akár valamilyen friss gyümölcsöt napindítóként, akkor biztosan imádni fogod ezt a párperces grillezett grapefruitot.
Ha alapból nem vagy oda a kesernyés, savanykás gyümölcsért, akkor is adj egy esélyt neki ebben a formában, a fahéjas-kardamomos cukor szépen rákaramellizálódik a sütőben, az édes bevonat tökéletesen ellensúlyozza a grapefruit természetes ízét.
A gyümölcsöt grillezni kell - ha esetleg nincs a sütődön grillfunkció, a mikrón is előfordul ilyen fokozat, nézd meg azon is.
Karamellizált grapefruit
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab grapefruit
- 4 evőkanál barna cukor
- 0.25 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál kardamom
Elkészítés:
A rácsot tegyük a sütő legfelső polcára, majd kapcsoljuk be a sütő grillfokozatát. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával.
A grapefruitokat vágjuk ketté. Egy éles, vékony kés segítségével picit vágjunk be a gerezdek közé is, hogy oda is kerüljön a cukorból.
A cukrot keverjük össze a fahéjjal és a kardamommal. Minden grapefruitra tegyünk egy evőkanál fűszeres cukrot úgy, hogy szépen bevonja a vágott felüket.
Tegyük a grapefruitokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe. 4-5 percig grillezzük őket, míg a cukor meg nem olvad és enyhén nem karamellizálódik.
Rögtön, melegen kínáljuk, akár görög joghurt mellé.
Fotó: Getty Images