Illatozó, héjában főtt krumpli kecskesajttal - Őszi, bekuckózós finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nincs is annál jobb ősszel, mint illatozó, forró, héjában főtt krumplit készíteni otthon.
Gyerekkoromban anyu sokszor csinált héjában főtt krumplit, amit mindig vajjal és sóval ettünk. Nekem erről az ételről a tél és a hideg esték jutnak eszembe, talán azért, mert ilyenkor a legjobb a forró sütő mellett álldogálni.
A héjában főtt krumplit, amilyen egyszerű étel, annyira változatosan lehet elkészíteni, ráadásul nagyon gyorsan kész van, úgyhogy vacsorára is bármikor össze lehet dobni az éhes iskolás gyerekeknek. Ebbe a változatba kecskesajt került.
Héjában főtt krumpli kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab krumpli
- 200 gramm kecskesajt
- 8 darab koktélparadicsom
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A krumplikat jó alaposan mossuk meg, egy villával szurkáljuk meg, csomagoljuk fóliába, tegyük be a sütőbe. Közben kockázzuk fel a sajtot. Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük ki őket, vájjuk ki a közepüket. Tegyünk mindegyikbe annyi sajtot, amennyi csak belefér. Díszítsük paradicsommal és zöldekkel.
Fotó: Getty Images