
Illatozó, héjában főtt krumpli kecskesajttal - Őszi, bekuckózós finomság

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Nincs is annál jobb ősszel, mint illatozó, forró, héjában főtt krumplit készíteni otthon.
Gyerekkoromban anyu sokszor csinált héjában főtt krumplit, amit mindig vajjal és sóval ettünk. Nekem erről az ételről a tél és a hideg esték jutnak eszembe, talán azért, mert ilyenkor a legjobb a forró sütő mellett álldogálni.
A héjában főtt krumplit, amilyen egyszerű étel, annyira változatosan lehet elkészíteni, ráadásul nagyon gyorsan kész van, úgyhogy vacsorára is bármikor össze lehet dobni az éhes iskolás gyerekeknek. Ebbe a változatba kecskesajt került.
Héjában főtt krumpli kecskesajttal

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab krumpli
- 200 gramm kecskesajt
- 8 darab koktélparadicsom
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A krumplikat jó alaposan mossuk meg, egy villával szurkáljuk meg, csomagoljuk fóliába, tegyük be a sütőbe. Közben kockázzuk fel a sajtot. Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük ki őket, vájjuk ki a közepüket. Tegyünk mindegyikbe annyi sajtot, amennyi csak belefér. Díszítsük paradicsommal és zöldekkel.
Fotó: Getty Images