Illatos bundás alma: fahéjas porcukorral az igazi
Az almakarikák vaníliás palacsintabundában sülnek készre. A finomság aranybarna ruhája a joghurttól kellemesen puha, a fahéjas porcukortól pedig isteni.
Az ősz egyik kedvence az alma. A gyümölcsből rengeteg finomabbnál finomabb sütemény készülhet, amelyek garantáltan rabul ejtik az édesszájúakat. Most egy puha fánkreceptet ajánlunk, ami annyira egyszerűen összeállítható, hogy kezdő fakanáltanoncok is bátran kipróbálhatják.
A kefires almás fánk mindenféle extra nélkül is csodás. Ám, ha mégsem érnéd be a porcukorral, akkor próbáld ki fahéjas cukorral, vagy kínálj mellé csokiöntetet vagy karamellszószt.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót.
Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a tojással és a kefirrel forgassuk egybe. Ezután az almás keveréket keverjük egybe a lisztessel.
A fánkmasszát kanál vagy fagyiadagoló segítségével szagassuk bő, forró olajba, és süssük szép aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu