Pihe-puha almás fánk: őszi fűszerek teszik varázslatossá

4
Nyomtatás
Kefires almás fánk cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az almás fánk egyszerűen készül, nem kell dagasztani, és a hosszas kelesztés is elmarad. A tésztája finom puha, köszönhetően a kefirnek, érdemes dupla adaggal gyártani.

Az ősz egyik kedvence az alma. A gyümölcsből rengeteg finomabbnál finomabb sütemény készülhet, amelyek garantáltan rabul ejtik az édesszájúakat. Most egy puha fánkreceptet ajánlunk, ami annyira egyszerűen összeállítható, hogy kezdő fakanáltanoncok is bátran kipróbálhatják.

Így kínáld

A kefires almás fánk mindenféle extra nélkül is csodás. Ám, ha mégsem érnéd be a porcukorral, akkor próbáld ki fahéjas cukorral, vagy kínálj mellé csokiöntetet vagy karamellszószt.

Kefires almás fánk

Kefires almás fánk ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 4 közepes darab alma
  • 1 darab tojás
  • 2 dl kefir
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót.

Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a tojással és a kefirrel forgassuk egybe. Ezután az almás keveréket keverjük egybe a lisztessel.

A fánkmasszát kanál vagy fagyiadagoló segítségével szagassuk bő, forró olajba, és süssük szép aranybarnára.

A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon