
Illatos bundás alma: fahéjas porcukorral az igazi

Az almakarikák vaníliás palacsintabundában sülnek készre. A finomság aranybarna ruhája a joghurttól kellemesen puha, a fahéjas porcukortól pedig isteni.
Az alma egész évben elérhető gyümölcs, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható, mégis ilyenkor, ősszel kerül előtérbe. Édesebb vagy savanykásabb zamatú, sütésre és főzésre kiválóan alkalmas.
A bundás alma az egyik legfinomabb desszert, mely egyszerűen összedobható, teljesen kezdőknek is sikerülni fog. A szépen felszeletelt almát palacsintabundába mártjuk, melyet a vaníliarúd kikapart magja dob fel. Az ízek kavalkádja ennyivel nem ér véget, fahéjas porcukor is kerül rá, ettől lesz ellenállhatatlan. A finomság tökéletes így kínálva, de akár vaníliafagylalt is kerülhet mellé.
-
2023-12-01 14:32:02
-
2023-11-27 08:52:02
-
2023-11-21 10:16:01
Bundás alma fahéjas porcukorral

Hozzávalók 4 személyre
- 180 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- 100 g joghurt
- 200 ml tej
- 1 darab vaníliarúd
- 5 darab alma
- olaj a sütéshez
- 2 evőkanál porcukor
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet forgassuk egybe a sóval, cukorral, sütőporral, utána adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, joghurtot, tejet és a vaníliarúd kikapart magját. Az alapanyagokat keverjük alaposan össze.
A megmosott almát szeleteljük ujjnyi vastagságúra. A szeletek közepét vágjuk vagy szúrjuk ki. Ezután a szeleteket mártsuk a palacsintaszerű masszába, és forró, bő olajban süssük mindkét oldalán aranybarnára (3-4 perc).
A porcukrot forgassuk egybe a fahéjjal, majd szórjuk a langyosra hűlt bundás almakarikákra.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!