Illatos bundás alma: fahéjas porcukorral az igazi

Bundás alma fahéjas porcukorral cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az almakarikák vaníliás palacsintabundában sülnek készre. A finomság aranybarna ruhája a joghurttól kellemesen puha, a fahéjas porcukortól pedig isteni.

Az alma egész évben elérhető gyümölcs, mely rendkívül sokoldalúan felhasználható, mégis ilyenkor, ősszel kerül előtérbe. Édesebb vagy savanykásabb zamatú, sütésre és főzésre kiválóan alkalmas.

A bundás alma az egyik legfinomabb desszert, mely egyszerűen összedobható, teljesen kezdőknek is sikerülni fog. A szépen felszeletelt almát palacsintabundába mártjuk, melyet a vaníliarúd kikapart magja dob fel. Az ízek kavalkádja ennyivel nem ér véget, fahéjas porcukor is kerül rá, ettől lesz ellenállhatatlan. A finomság tökéletes így kínálva, de akár vaníliafagylalt is kerülhet mellé.

Bundás alma fahéjas porcukorral

Bundás alma fahéjas porcukorral ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 180 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g joghurt
  • 200 ml tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 5 darab alma
  • olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet forgassuk egybe a sóval, cukorral, sütőporral, utána adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, joghurtot, tejet és a vaníliarúd kikapart magját. Az alapanyagokat keverjük alaposan össze.

A megmosott almát szeleteljük ujjnyi vastagságúra. A szeletek közepét vágjuk vagy szúrjuk ki. Ezután a szeleteket mártsuk a palacsintaszerű masszába, és forró, bő olajban süssük mindkét oldalán aranybarnára (3-4 perc).

A porcukrot forgassuk egybe a fahéjjal, majd szórjuk a langyosra hűlt bundás almakarikákra.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük