Ropogós bundában sült csirkeszárny: a kefirtől lesz vajpuha a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csirkeszárny nem csak sütőben pirulva finom, fűszeres, kefires bundába öltöztetve is ínycsiklandó.
A csirkeszárny izgalmas alapanyag, többféle pácban sülhet, finom rántva, de levesbe vagy pörköltbe főzve is kiváló.
A fűszeres bundában sült csirkeszárny tökéletes választás meccs- vagy filmnézéshez. A kefires bundától puha és ízletes, a lisztes keményítőtől pedig kellemesen ropogós textúrát kap. Ha nem vagy szárnyrajongó, akkor próbáld ki csirkecombbal vagy -mellel a receptet. A frissensültek kedvelői imádni fogják!
Kefires csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g kefir
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 kg csirkeszárny
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kefirt öntsük tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a reszelt fokhagymát, majd a kettévágott csirkeszárnyakat forgassuk bele. Fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe 1-2 órára, de akár egy éjszakát is pihenhet így a hús.
Először 1 bögre lisztet és 1 teáskanál keményítőt keverjünk össze, amikor ez elfogy, utána jöhet a második adag.
A szárnyakat forgassuk meg a lisztes keverékben, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors