Könnyed, kefires minipalacsinta – Gyors és egészséges reggeli
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, parmezános paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja
Rusztikus áfonyás galette: alig néhány hozzávalóból készül
Puha, édesburgonyás gofri: tökéletes harapnivaló egész napra
Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül
Milyen tésztával készül a baklava? Kvíz a török konyháról
Az a jó a minipalacsintában, hogy minden darabra másfajta lekvárt vagy krémet tehetsz, így sokkal változatosabb lesz a reggelid.
Az amerikaiak reggelijéből nem hiányozhat a pancake, amely tulajdonképpen egy pufibb palacsinta - ezt nem töltik meg édes krémmel vagy lekvárral, ahogy a magyar palacsintát, hanem csak rácsorgatnak valamilyen mázt vagy szirupot. A pufiságáról a sütőpor gondoskodik, a tésztáját pihentetni sem kell.
A klasszikus amerikai palcsinta tésztájából nem hiányozhat a vaj, bár ettől kicsit nehezebb. A mérete változó, általában kisebb tenyérnyire sütik. Készíthetsz egészen piciket is, ezek a minipalacsinták még cukibbak és többet is meg tudsz belőlük enni.
Ha túl nehéznek találod a vajas verziót, helyettesítsd kefirrel, attól sokkal könnyedebb lesz. Kefir helyett használhatsz görög joghurtot is, így még selymesebb textúrát kapsz.
Kefires minipalacsinta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 140 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab tojás (L-es)
- 1 csipet só
- 250 milliliter kefir
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a kefirt. Forgassuk a lisztes keverékbe, keverjük simára.
Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd kanalazzunk bele egy-két evőkanálnyi tésztát. Süssük 1-2 percet az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!