Görög joghurtos amerikai palacsinta: krémes, könnyed reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Vitaminbomba szivárványsaláta: őszi immunerősítés a javából
Krémes, tejszínes szószban sült karfiol: sok sajt pirul a tetején
Nagyon csokis brownie őszi kiadásban: körte és dió gazdagítja
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Tudom, amerikai palacsinta-receptekkel Dunát lehet rekeszteni. Ennek ellenére annyi verziója van, hogy sosem lehet megunni.
Nálunk minden hétvégén pancake van, általában hagyományosan vagy "egészségesen", vagyis teljes kiőrlésű liszttel készítve. Mi legtöbbször édesen esszük, de a sós változatokat is kezdjük megszeretni.
Gyerekeknek készülő reggeliknél az egyetlen probléma, hogy minden azonnal kell, mert különben éhen halnak. És bár a palacsintatészta kikeverése nem tart borzasztóan soká, pont annyival több idő, mint amennyit a gyerekek türelme elbír. Vagyis a nullánál mindenképpen több.
Miben különbözik a joghurtos palacsinta a megszokottól?
Ebben a receptben az az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy a tésztáját már előző este el lehet készíteni, ugyanis a tésztába görög joghurt kerül, ami éjszaka dolgozik és krémessé teszi. Ez a fajta palacsinta kicsit vastagabb a megszokottnál, ennek az az oka, hogy a görög joghurtnak jóval kisebb a víztartalma. A joghurttól jellegzetes, enyhén savanykás illata lesz.
Görög joghurtos pancake
Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm liszt
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1.5 deciliter görög joghurt
- 2 deciliter tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot. Egy kisebb edényben keverjük össze a tojást, a joghurtot és a tejet. Vegyítsük össze a száraz és nedves hozzávalókat. Takarjuk le a tésztát, és tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
Reggel vegyük elő, ha nagyon besűrűsödött, hígítsuk fel egy kis tejjel.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, és öntsünk bele egy negyed bögrényi tésztát. Amikor a tetején buborékok kezdenek képződni, fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük egy-két percig vagy addig, amíg aranybarna nem lesz.
Ízlés szerint gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Getty Images