![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni fasírtgolyó úgy, ahogy a görögök szeretik: friss fűszernövényektől lesz igazán izgalmas
![gfcover](https://kep.index.hu/1/0/3616/36164/361648/36164883_2764239_d1f0f3373b7edd518b2d1d8e735386ff_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ízletes, szaftos fasírtgolyók percek alatt el fognak fogyni, bátran kínálhatók főzelék, krumpli, rizs vagy saláta mellé, de még tortillalapba is bele lehet csomagolni a fűszeres finomságot.
A jól készített fasírt mindig siker, de fontos, hogy frissen darált húsból dolgozz, hogy igazán finom legyen. Ahhoz, hogy szaftos is legyen, érdemes dinsztelt hagymát a daráltba keverni és tojást is kell hozzáadni. Ennek ellenére a görögök tradicionális fasírtjába, a keftedesbe a hagyma nem dinsztelve kerül, reszelve kell összedolgozni a hússal.
A görögök szeretik a fűszereket, de nem fűszerezik túl az ételeket, mindenből tesznek egy picit. A keftedes masszájában friss mentalevél, petrezselyem és oregánó is helyet kap. Míg a magyar ízvilágú fasírt sütés előtt zsemlemorzsában van megforgatva, addig a görög verzió panír nélkül kerül az olajba, esetleg lisztbe szokták meghempergetni a húslabdákat. A görög konyha egyik alapköve az olívabogyó és -olaj, ezért a fasírtot olívaolajon kell sütni. Joghurtos öntettel és salátával kínáld a finomságot.
Görög fasírt
![gfct](https://kep.index.hu/1/0/3616/36164/361649/36164919_6d2b36fde4b561d4069aff58138a13c6_wm.jpg)
Hozzávalók 24 darabhoz
- 400 gramm darált hús (marha, sertés, pulyka, csirke)
- 2 fej vörös- vagy lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 darab tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a hagymát reszelve, a fokhagymát zúzva, a tojásokat, a petrezselymet és a mentát finomra vágva, sót, borsot, oregánót, a lisztet és a zsemlemorzsát is. Az egészet a kezünk segítségével dolgozzuk egybe. A begyúrt húsos masszából formázzunk kis golyókat, majd süssük meg őket olívaolajban, míg aranybarnák nem lesznek. Az, hogy mennyi idő kell neki, a hús fajtájától és a golyók nagyságától is függ, érdemes egyet félbevágni, mikor kívülről már szép a színe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!