Színes és isteni saláta szőlővel és sajttal: pillanatok alatt összedobhatod
A szőlő sok színben és fajtában lelhető fel, van, amelyik bornak való, míg másból csemegézni érdemes, de süteményekbe és izgalmas salátákba is kerülhet.
A körte, a dió és a kéksajt kombinációja egyszerűen verhetetlen, ez a hármas tökéletesen működik, akár előételként, akár feltétként kínálva. Ha azonban kiemelnéd a sajt karakterét és a körte édességét, akkor mézzel is érdemes meglocsolni, amit egy kevés chilivel tehetsz még izgalmasabbá.
A recept elképesztően egyszerű, viszont a mutatós sült körte akár még ünnepi asztalon is helytáll, ezzel biztosan elkápráztatod a vendégeidet. Friss kakukkfűágakkal és ropogós dióval körítve ez lesz a legszebb fogás.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk hosszában félbe a körtéket, majd kanalazzuk ki a magházukat. Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd a vágott felükkel lefelé tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőbe is betehető serpenyőbe. Toljuk a sütőbe 15 percre.
Vegyük ki őket, majd kanalazzunk a magház helyére kéksajtot, apróra vágott diót, végül morzsoljunk rá a kakukkfűből. Toljuk vissza a sütőbe kb. 8 percre, míg a sajt megolvad picit.
Közben a mézet olvasszuk meg, keverjünk bele ízlés szerint chilipelyhet.
A sült körtékre locsoljunk a chilis mézből, majd rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu