Színes és isteni saláta szőlővel és sajttal: pillanatok alatt összedobhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Ropogós
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Sűrű, selymes brokkolikrémleves: eteti magát, olyan finom
Kiadós, fűszeres csirkés szendvics: sok sajt pirul a tetején
Fekete-erdő pohárkrém: meggybefőttből készül a téli változat
A szőlő sok színben és fajtában lelhető fel, van, amelyik bornak való, míg másból csemegézni érdemes, de süteményekbe és izgalmas salátákba is kerülhet.
A lédús gyümölcs tele van vitaminnal, de nem csak a húsa, a héjában és a magjában is találhatók antioxidánsok és ásványi anyagok. A szőlő nem utóérő gyümölcs, ha savanyúan szedik le, akkor az íze később sem változik már.
Az ősz nagy kedvence magában falatozva a legfinomabb, de sütésnél és főzésnél is hasznát veheted, dióval és sajttal remek párost alkotnak. Pakolhatod izgalmas salátákba, majonézesbe, zöldségekkel és sajttal dúsított változatokba, de más gyümölcsökkel is összekeverheted.
Mivel a szőlőhöz remekül illik a sajt, érdemes többfélével keverni. Zöldek közül csak a rukkola kap szerepet az alábbi salátában, de a boltban kapható salátamixszel is tökéletes lesz. Készíthetsz hozzá vinaigrette-et is, ehhez 6-8 evőkanál olívaolajat keverj össze 1 citrom facsart levével, sóval, borssal, majd tálalásnál csorgasd a tetejére, forgasd vele össze.
Sajtos szőlősaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dekagramm szőlő
- 15 dekagramm camembert
- 10 dekagramm kéksajt, kecskesajt vagy feta
- 4 marék rukkola
Elkészítés:
A rukkolát mossuk meg.
A szőlőt is mossuk meg (félbe is vághatjuk), majd forgassuk egybe a rukkolával.
A sajtokat vágjuk fel tetszőlegesen, majd adjuk a szőlős, rukkolás keverékhez.
Aki szeretné, a fentebb leírt vinaigrette-tel kínálja.
Fotó: Getty Images