A világ legegyszerűbb tortájához a sütőt sem kell bekapcsolni
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Sok olyan tortarecept van, ami a legegyszerűbbnek vallja magát, de ez most itt valóban maximálisan megfelel ennek az állításnak. Néztem az időt, miközben csináltam, és nem volt hosszabb húsz percnél az elkészítése, de elsöprő sikert aratott.
Csak keksz kell hozzá, krémsajt és gyümölcs. Nem kell sütni, csak állni hagyni pár órát, és kész. Tipikus tavaszi-nyári desszert, amit még nyaraláskor is össze tudunk dobni egy apartmanban.
Mindegy, milyen, csak jó legyen
A keksz lehet bármilyen, sima vajas vagy zabos, kerek vagy szögletes, de az persze nem árt, ha finom. A gyümölcs inkább a bogyósok közül valamelyik, most éppen eper, de őszibarackkal is el tudom képzelni. A krémsajt lehet mascarpone vagy bármilyen nem sós, teljesen natúr ízű verzió.
Ha a képen láthatónál nagyobb mértani pontossággal szeretnénk szeletelni, akkor be lehet tenni tálalás előtt pár órára a fagyasztóba. Arra azért érdemes figyelni, hogy egyrészt ne hagyjuk teljesen kifagyni, másrészt, hogy jóval azelőtt tegyük ki szobahőmérsékletre, mielőtt felvágnánk.
Kekszes sajttorta
Hozzávalók 8 adaghoz
- 350 gramm vajas keksz
- 500 gramm natúr krémsajt
- 200 gramm tejföl
- 2.5 deciliter habtejszín
- 100 gramm cukor
- 400 gramm eper
- opcionális vanília
- opcionális citromhéj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors