Szuper ropogós tócsni olajszag nélkül: a régi kedvenc air fryerben készül
A tócsni vagy lapcsánka igazi retró finomság, mely akkor az igazi, ha jó ropogós, érezni benne a fűszereket. Mutatjuk, hogy lehet sokkal egészségesebben elkészíteni.
A kelkáposztás tócsni receptjére egy olasz gasztroblogon bukkantam rá, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Egy jó sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát kell keverni hozzá, majd beleforgatni a káposztacsíkokat, végül olajban ropogósra sütni.
A tésztát a só, bors mellett parmezán ízesíti, de az étel karakterét a kelkáposzta adja meg igazán. A kész tócsnik kívül ropogósak és aranybarnák, belül krémesek és puhák lesznek, hűs tejföllel kínálva csak szeretni lehet.
A kelkáposztaleveleket öblítsük át, majd a közepükön található vastag, kemény részt vágjuk ki.
Szorosan tekerjük fel mindegyik levelet, majd így vágjuk őket csíkokra. Ha túl hosszúak a csíkok, még elfelezhetjük őket.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokat, a parmezánt, a szódát, a sót és a borsot. Keverjük bele a lisztet is.
Ha csomómentes a massza, keverjük bele az apróra vágott kelkáposztát úgy, hogy mindenhol bevonja a tészta.
Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben kb. 180 fokosra, majd két evőkanál segítségével szaggassunk az olajba a kelkáposztás masszából. Pár perc alatt süssük aranybarnára.
Szedjük őket papírtörlőre, majd kínálhatjuk is.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu