Villámgyors kevert túrós süti áfonyával gazdagítva – Alig van liszt a tésztájában
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Annyira puha ez a túrós süti, hogy biztosan nem fogjuk tudni abbahagyni, de nem is baj, bármikor süthetünk másikat.
Úgy látszik, a túrós sütemények nálam valamilyen emlékhez vagy eseményhez kötődnek, ez például egy futóversenyhez. A barátnőm direkt nekem készítette, és még arra is figyelt, hogy mazsola helyett áfonyát tegyen bele.
Amellett, hogy elegendő energiát ad, nem lisztes alapú, csak egy kevés kerül a tésztájába és a tetejére. A receptje kicsit olyan, mint egy egyszerűsített túrógombócé, a végeredmény pedig elképesztően szaftos lesz.
Kevert túrós
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap
- 1 kilogramm túró
- 150 gramm vaj
- 5 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 4 darab tojás
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 30 gramm vörösáfonya (aszalt)
Tető
- 450 gramm tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a búzadarát, a sót és a szódabikarbónát. A tojásokat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük bele az áttört túrót, a puha vajat és az áfonyát, majd forgassuk össze a száraz hozzávalókkal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki vékonyan. Öntsük bele a tésztát, szépen simítsuk el. A tejfölt, a lisztet és a tojást keverjük el alaposan, simítsuk a tészta tetejére.
Süssük körülbelül 40 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors