Ragacsos, szójaszószos csirkefalatok - Kínai vacsora 15 perc alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gondolom, nem én vagyok az egyedüli nő, aki rajong azokért az ételekért, amiket készen, olcsón és gyorsan megkap nagybevásárlás és órákon keresztül a tűzhely mellett való ácsorgás nélkül.
A kínai büfék valamiért mindig is a szívem csücskei voltak, és bár az összes szószos csirkének ugyanolyan az íze, minden egyes alkalommal hosszú perceken át dilemmázok, hogy most vajon a brokkolisat vagy a hagymásat kóstoljam-e meg.
Az egyetlen biztos pont, amit semmi pénzért nem hagynék el a rizstészta mellől, azok a ragacsos csirkefalatkák. Talán ez az az étel, amiről minden porcikám tudja, hogy nem a legegészségesebb, de alkalomadtán, ha már betévedtem egy kínai étterembe, nem bírom ki, hogy hacsak fél adagot is, de ne kérjek belőle.
Gyors, olcsó és még egészségesebb is
Otthon készítve azon az előnyén kívül, hogy még a késznél is olcsóbbra jön ki, és nagyjából azonos idő alatt elkészül, mint amikor egy nagyobb sorba csöppenünk a büfében, hatalmas plusz, hogy míg a helyben fogyasztott kínainál a salátaválaszték kimerül a káposztasalátában, úgy otthon bátran keverhetsz hozzá egy könnyed köretet különböző zöldségekből. Így a lelkiismeretünk is nyugodtabban veszi ezt a kis bűnözést. Ha pedig rizstészta helyett barna rizst, vagy akár valamilyen alternatív gabonafélét készítesz mellé köretnek, már-már majdnem az egészséges zónába kerül ez az ínycsiklandó feltét.
Ragacsos csirkefalatok
Hozzávalók 2 adaghoz
- 0.5 kilogramm csirkemellfilé
- 1 bögre szójaszósz
- 0.5 bögre barna cukor
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítés:
A filézett csirkemellet vágjuk nagyobbacska kockákra vagy csíkokra - a lényeg, hogy ízlés szerint daraboljuk fel.
Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, és dobjuk rá a húsokat.
Süssük át, majd amikor már egyetlen darab se nyers, locsoljuk nyakon a szójaszósszal, és borítsuk rá a cukrot.
Alaposan forgassuk át, és folyamatos keverés közben forrásig hevítsük, majd alacsony lángon tovább melegítve vonjuk be a fényes mázzal a falatokat.
Egy kicsit várjunk, mielőtt tálaljuk - a felforrósodott cukor komolyan megégetheti a nyelvet. Szórjuk meg a szezámmaggal a csirkét, hogy jól beleragadjon.
Fotó: Shutterstock