Olcsó és nagyon finom: ízletes kínai tojásleves csemegekukoricával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A selymes tojásleves csemegekukoricától lesz izgalmas, de az sem árt neki, ha a kezünkben jobban megszalad a bors.
A hagyományos magyaros tojáslevesről mind őrzünk emlékeket, valakinek melegség tölti el a szívét, ha rágondol, épp ezért néhanapján örömmel összedobja, és akadnak olyanok is, akik felhúzzák a nyúlcipőt, annyira nem szívlelik ezt az egyszerű levest. A hazai változatba, amit az én mamám is készített, kömény és pirospaprika került, és mindig melegen tálalta a szerény levest.
A kínai konyha is büszkélkedhet tojáslevessel, méghozzá több fajtával, egyes verziók különleges ízvilágát a gyömbér és a pirított szezámmag adja meg. Létezik másmilyen recept is, amiben ez a két alapanyag nem szerepel, viszont a tojás mellé csemegekukorica kerül a fazékba.
A fűszerezése egyszerű, só és bors, de egy kevés gyömbér is kerülhet bele, hogy erősítse az ázsiai ízvilágot. A csemegekukoricát alaplében tesszük fel főni, de ha nincs kéznél alaplé, akkor ugyanannyi vizet és házi ételízesítő kockából 1-2 darabot használjunk. Szerintem újhagymával a legfinomabb, így én azt szoktam a leves tetejére szórni tálalásnál, de kerülhet rá petrezselyem, bazsalikom vagy pirított szezámmag is. A levest a kukorica teszi különlegessé, de nélküle is elkészíthető.
Kínai tojásleves csemegekukoricával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé
- 350 gramm csemegekukorica
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
- 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma
Elkészítés:
Az alaplevet feltesszük melegíteni a kukoricával együtt, sóval, borssal ízesítjük.
A tojásokat tálba ütjük és felverjük.
A kukoricakeményítőt és a vizet összekeverjük.
Amikor felforr a leves, a keményítős keveréket belecsurgatjuk és elkeverjük, majd a felvert tojást is kisebb adagokban a leveshez adjuk, elkeverjük. 5-8 perc után már tálalhatunk is. A leves tetejére finomra vágott újhagyma, petrezselyem vagy szezámmag kerülhet.
Fotó: Getty Images