Szaftos húsgombócok szendvicsbe töltve: paradicsommártással laktató hétköznapi ebéd
A paradicsomos húsgombóccal megrakott szendvicset akár a munkahelyedre is magaddal viheted ebédnek.
Gyakorlatilag nem létezik olyan étterem vagy bár, ahol a klubszendvics ne szerepelne az étlapon. Bár igazából egy egyszerű szendvics is lehetne, olyan mutatósan tálalják, hogy egészen elegáns helyeken is megállja a helyét, pedig a hűtőd tartalmából is el tudod készíteni.
Csak annyi a dolgod, hogy szépen rétegezve tedd a hozzávalókat a kenyérszeletek közé, majd tűzd őket össze, végül sült krumplival és salátával tálald. Szerintem senki nem fogja azt mondani, hogy egy sima sonkás-sajtot szendvicset tettél le elé. Ha hasonlóan amerikai életérzésű, laktató ételt keresel, akkor a Reuben-szendvicset mindenképpen kóstold meg.
Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
A paradicsomot karikázzuk fel.
Fektessük a kenyérszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pirítsuk őket 5 percig, majd vegyük ki és tegyük félre.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, és pirítsuk meg rajta a baconszeleteket. Egy másik serpenyőben melegítsünk olajat, és készítsünk a két tojásból tükörtojást. Ha bizonytalan vagy, akkor ezeket a lépéseket kövesd, hogy tökéletes legyen a tojás.
Egy szelet kenyeret kenjünk meg majonézzel, és fektessünk rá egy salátalevelet, egy szelet sonkát, egy paradicsomkarikát, bacont, majd egy szelet sajtot. Tegyünk rá egy majonézzel megkent kenyérszeletet. Arra mehet még egyszer ugyanez, de a sajtszelet helyére a tükörtojás kerüljön. Kenjünk meg megint egy szelet kenyeret majonézzel, de csak az egyik felét, és óvatosan fedjük be vele a szendvicset. Ismételjük meg ezt a maradék 3 kenyérszelettel és hozzávalókkal is.
Egy éles késsel vágjuk fel őket átlósan, majd szúrjunk egy fogpiszkálót a közepükbe, hogy ne essenek szét.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu