A citrom levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le.
A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy nagy lábasba, és öntsük fel a vízzel.
Adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citromhéjat, majd kezdjük el főzni. A meggynek körülbelül 15 perc kell ahhoz, hogy megfőjön.
Ezután vegyük le a lábast a tűzről.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tejszínt egy-két merőkanálnyi levessel. Keverjük homogénre, majd öntsük vissza a leveshez.
Ha már belekerült a tejszín is a levesbe, lassan forraljuk fel újra, majd amikor forrni kezd, rögtön kapcsoljuk is le a lángot.
Ekkor szépen lassan, kanalanként adjuk hozzá a citrom levét. Érdemes itt megkóstolni, ha nem szeretnénk, ne adjuk hozzá az összes citromlevet, vagy adjunk hozzá még egy kis cukrot.
Ezután hűtsük le a levest szobahőmérsékletűre, majd ha már készen áll a hűtőre, akkor tegyük be egy órára.
Tálalás előtt célszerű egyszer felkeverni a levest, hiszen a tejszín és a leves elválhatnak egymástól, és zavarossá válhat a lé.
A levest kisebb tálkákba vagy akár csészébe is tölthetjük, a tetejét pedig tejszínhabbal vagy egy-egy szem félbevágott meggyel is díszíthetjük.