Jéghideg málnaleves a forró napokra: minél tovább áll, annál finomabb

malnaleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hideg levesek nagy előnye, hogy pillanatok alatt, szinte semmi munkával készülnek, ráadásul másnap még finomabbak.

Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, inkább a könnyed, hideg levesek csábítanak. A gyümölcsleves igazi nyári kedvenc, nagyon jólesik a kánikulában, és még a folyadékpótlásról is gondoskodik. 

Az alábbi recept tejmentes, úgyhogy a tej- vagy laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, kókusztej krémesíti. Ha picit lazítanád, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, de a málna is rengeteg levet ereszt majd. 

A recept tökéletesen működik más bogyós gyümölccsel is, úgyhogy szezon, pénztárca és választék függvényében variálható. Ha épp nincs friss málna kéznél, fagyasztottal is dolgozhatsz, de mindenképp olvaszd ki és csöpögtesd le, mielőtt felhasználod. 

Hideg málnaleves

malnaleves2

Hozzávalók 2 személyre

  • 350 g friss málna
  • 400 g konzerves kókusztej
  • 50 g cukor
  • 1 ek citromlé
  • 120 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, majd magas fokozaton dolgozzuk össze, pürésítsük. 

Ha zavaróak a málnamagok, át is lehet szűrni a levet.

Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek, majd kínálhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük