Préri osztriga: kicsit bizarr, de pillanatok alatt elűzi a másnaposságot
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nigella Lawson stílusát mindig imádtam, ahogy ironikus színészkedéssel történetet körít a receptjeihez. Örökre beégett az agyamba a kép, ahogy tettetett másnapossággal előtámolyog, beleüt egy nyers tojást egy koktélos pohárba, tesz hozzá ezt-azt, majd egy hajtásra lenyeli.
Úgy látszik, ez az elképesztően bizarr szertartás nem csak a sztárszakácsnőhöz kötődik, eredeti neve "prairie oyster", azaz "préri osztriga", és rengeteg irodalmi és filmtörténeti vonatkozása van. Mivel a tojást egészben kell lenyelni, annak olyan sikamlós állaga lesz, mint egy osztrigának, innen a név.
Kötve hiszem, hogy bármiféle tudományos alapja lehet a dolognak, de enyhíti a legrosszabb tüneteket. A tojás tele van mindenféle olyan anyaggal, amire az embernek azonnali szüksége van egy mérgezéses állapot után. A csípős szósz élénkít, serkenti a vérkeringést, talán még a fejfájáson is segít, a brandy pedig a kutyaharapás szőrével elvet erősíti, ami szerint egy kevés alkohol segít a másnaposság tüneteit enyhíteni.
Miután Nigella a csokoládét is kirántja, bármit elhiszek neki, úgyhogy ha macskajajjal ébredtek, mindenképp próbálják ki ezt a gusztusos koktél receptet!
Nigella másnaposságűző koktélja
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab tojás sárgája
- ízlés szerint csípős szósz
- ízlés szerint Worcestershire szósz
- ízlés szerint brandy