
Préri osztriga: kicsit bizarr, de pillanatok alatt elűzi a másnaposságot
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Nigella Lawson stílusát mindig imádtam, ahogy ironikus színészkedéssel történetet körít a receptjeihez. Örökre beégett az agyamba a kép, ahogy tettetett másnapossággal előtámolyog, beleüt egy nyers tojást egy koktélos pohárba, tesz hozzá ezt-azt, majd egy hajtásra lenyeli.
Úgy látszik, ez az elképesztően bizarr szertartás nem csak a sztárszakácsnőhöz kötődik, eredeti neve "prairie oyster", azaz "préri osztriga", és rengeteg irodalmi és filmtörténeti vonatkozása van. Mivel a tojást egészben kell lenyelni, annak olyan sikamlós állaga lesz, mint egy osztrigának, innen a név.
Kötve hiszem, hogy bármiféle tudományos alapja lehet a dolognak, de enyhíti a legrosszabb tüneteket. A tojás tele van mindenféle olyan anyaggal, amire az embernek azonnali szüksége van egy mérgezéses állapot után. A csípős szósz élénkít, serkenti a vérkeringést, talán még a fejfájáson is segít, a brandy pedig a kutyaharapás szőrével elvet erősíti, ami szerint egy kevés alkohol segít a másnaposság tüneteit enyhíteni.
Miután Nigella a csokoládét is kirántja, bármit elhiszek neki, úgyhogy ha macskajajjal ébredtek, mindenképp próbálják ki ezt a gusztusos koktél receptet!
Nigella másnaposságűző koktélja

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab tojás sárgája
- ízlés szerint csípős szósz
- ízlés szerint Worcestershire szósz
- ízlés szerint brandy