Színes koktélparadicsomból készül a legfinomabb saláta – Grillhúsok mellé kötelező
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Minden egyes salátával csodát tesz az idő, minél tovább állnak a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek.
Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ez a paradicsomsaláta sincs túlbonyolítva, egy kis olívaolaj, balzsamecet és sok-sok zöldfűszer ízesíti, mégis valódi ízbomba. A titka az öntet, minél tovább áll benne a paradicsom, annál inkább átveszi az ízét.
Ha valaki szeretné, felturbózhatja a salátát, nagyon jól megy hozzá a morzsolt feta- vagy kecskesajt, a reszelt parmezán, az olívabogyó, fenyőmag vagy akár az articsóka, bátran lehet kísérletezni az ízekkel és állagokkal.
Paradicsomsaláta
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kilogramm koktélparadicsom (színes)
- 1 fej lilahagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál friss petrezselyem
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 teáskanál friss rozmaring (opcionális)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, tegyük őket egy tálba. A lilahagymát hámozzuk meg, felezzük el, majd vágjuk vékony szeletekre, adjuk a paradicsomhoz.
Az olívaolajat, balzsamecetet, összeaprított zölfdűszereket, sót és borsot keverjük össze egy tálkában, majd öntsük a paradicsomokra. Alaposan keverjük össze, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de akár egy egész napra.
Friss bazsalikomlevelekkel, feta- vagy kecskesajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images