Puha, szaftos piskóta kókusszal és ananásszal – Egzotikus édesség egyszerűen
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Egzotikus gyümölcsökkel még a legegyszerűbb piskóta is teljesen más ízvilágot kap.
Egy egészen egyszerű piskóta is lehet különleges, ha nem a megszokott gyümölcsöket tesszük bele. Bár alapvetően az idénygyümölcsök mellett teszem le a voksomat, néha elmehetünk az egzotikumok irányába is.
Érdemes például az ananász és a kókusz ízvilágát megidézni a puha piskótában, teljesen más értelmet nyer így a sütemény. Alkoholmentes piña colada piskótába sütve, tökéletes választás.
Kókuszos-ananászos piskóta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab tojás
- 110 gramm cukor
- 240 gramm liszt
- 110 gramm kókuszreszelék
- 200 milliliter tej
- 100 gramm vaj
- 1 doboz ananász (konzerv)
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot. Elektromos habverővel addig verjük, amíg a színe kivilágosodik. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket.
Óvatosan keverjük a masszát, amíg egynemű nem lesz.
Egy lábasban alacsony lángon melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj elolvadt és krémes állaga lett, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Adjuk a tejes keveréket a liszteshez, óvatósan keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kör alakú sütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki vékonyan.
Az ananász felét kockázzuk fel, a másik felét tegyük félre. Papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, hogy ne eresszen túl sok levet sütés közben. A felkockázott ananászokat keverjük a tésztába, majd öntsük a tepsibe. Fektessük rá az ananászkarikákat, süssük tűpróbáig, kb. egy órán át.
Fotó: Getty Images