Puha, édes házi keksz csokidarabokkal: így marad ragacsos a belseje
Ha gyorsan szeretnél finom édességhez jutni, a csokidarabos házi keksznél jobbat nem találsz.
Ha szereted az egyszerű és gyors kekszeket, ezt a receptet is imádni fogod, a kókuszos-mandulás süti isteni finom. Liszt nélkül készül, őrölt mandula az alapja, illetve kókuszreszelék ízesíti. A harmadik főszereplő a vaj, ettől lesz omlós és isteni a keksz.
A recept elronthatatlan, kezdők is bátran elkészíthetik. Ha esetleg nem áll össze a tészta, mert nem volt elég nagy a tojás, száraznak, morzsásnak ítéled, akkor adj hozzá egy kevés vizet. Utána már csak golyókat kell gyúrnod belőle, porcukorba forgatni és mandulával a tetején a sütőbe tolni. A cukros borítást akár el is hagyhatod, ha nem vagy annyira édesszájú.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, kókuszreszeléket, cukrot, sütőport és a sót. Ássunk a közepébe egy mélyedést, üssük oda a tojást, öntsük oda az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját. Dolgozzuk egybe a tésztát. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá egy kis vizet.
Készítsünk kb. 2 evőkanálnyi golyókat a tésztából, majd hempergessük őket porcukorba. Tegyük őket az előkészített tepsire, hagyjunk köztük 3 centi helyet. Tegyünk mindegyikre egy szem mandulát, nyomjuk bele, hogy a kekszek picit kilapuljanak, kb. 1,5 centisek legyenek.
Toljuk őket a sütőbe kb. 15 percre, félidőnél forgassunk egyet a tepsin. Ha aranybarna a kekszek alja, készen vannak. Ahogy hűlnek, picit még szilárdulnak.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu